تاریخ امروز :9 فروردین 1403
خصوصیات-افراد-کمال-گرا

خصوصیات افراد کمالگرا

کمالگرایی رفتار و افکاری هستند که فرد را مجبور میکنند تمام کار ها را بدون ایراد و تمام و کمال انجام دهد و اگر حالتی غیر از این باشد فرد مضطرب و ناراحت و خشمگين خواهد شد. به طور کلی تمرکز و وسواس شدید روی موضوع ها باعث میشود که انرژی بسیار زیادی از فرد گرفته شود و و فرد نتواند راندمان خوبی را در طول روز داشته باشد و همیشه از کار های خود عقب می ماند و همیشه احساس خستگی جسمی و روحی میکند . همراه ما در سایت علیرضا نیک نام باشید.

به صورت کلی می تواند کمالگرایی ها را به چند دسته تقسیم کرد کمالگرایی های خود محور و کمالگرایی های القا شده توسط جامعه و کمالگرایی های القا شده توسط جامعه از این دست کمالگرایی ها می باشد.

مطلب مرتبط: اختلال روان پریشی مشترک چیست؟

رفتار های افراد کمال گرا:

  •         با کسانی ارتباط برقرار می‌کنند که تفکری مانند خود داشته باشند.
  •         اعتماد آن‌ها نسبت به دیگران بسیار کم است. زیرا فکر می‌کنند که دیگران نمی‌توانند مانند خودشان کاری را بی نقص و عالی انجام دهند.
  •         به راحتی افسرده و ناامید می‌شوند.
  •         از شکست می‌ترسند.
  •         به خود و اطرافیان بسیار سخت می‌گیرند.
  •         نهایی کردن فعالیت‌های مختلف برای آن‌ها بسیار دشوار است. زیرا همیشه می‌خواهند که بهترین باشند.
  •         اگر کاری مطابق میل و خواسته آن‌ها پیش نرود، خود را بسیار سرزنش می‌کنند.
  •         انتظارات و استانداردهای فوق بالایی دارند.
  •         هیچ گاه از مسیر لذت نمی‌برند. زیرا همیشه به این فکر می‌کنند که آیا نتیجه آیده آل خواهد شد یا خیر.
  •         اگر کسی بازخوردی نسبت به رفتار و طرز فکر آن‌ها نشان دهد، به سرعت حالت تدافعی می‌گیرند و می‎توان گفت که در این مورد انتقاد پذیر نیستند.
  •         همیشه در فکر جلب رضایت دیگران هستند و این فکر که ممکن است کسی از آن‌ها راضی نباشد، بسیار آزارشان می‌دهد.

خصوصیات افراد کمالگرا

درمان کمالگرایی:

بصورت کلی کمال گرایی در افراد مختلف علامت ها و شدت های متفاوتی دارد ولی مهمترین و عمومی ترین روش های درمان کمال گرایی این است که واقع بین باشید.

کمال گرایی یک ویژگی شخصیتی است که با تلاش برای بی عیب و نقص بودن و تعیین استانداردهای بیش از حد بالا برای خود مشخص می شود. در حالی که تمایل به دستیابی به برتری می تواند یک ویژگی مثبت باشد، کمال گرایی همچنین می تواند منجر به نتایج منفی مانند انتقاد بیش از حد از خود، ترس از شکست و اضطراب شود. در این مقاله به بررسی ویژگی های افراد کمال گرا و تاثیر آنها بر زندگی شخصی و شغلی می پردازیم.

افسردگی دیس تایمی چیست؟ بیشتر بخوانید: افسردگی دیس تایمی چیست؟

استانداردهای بالا

کمال گراها به دلیل استانداردهای بالای خود که برای خود و دیگران تعیین می کنند شناخته می شوند. آنها انتظاری جز بهترین ها ندارند و زمانی که عملکردشان کوتاه می آید به شدت از خود انتقاد می کنند. آنها اغلب نسبت به خود بسیار سختگیر هستند و گاهی اوقات حتی نسبت به دیگران سخت تر می شوند که می تواند باعث ایجاد تنش و درگیری در روابط شود.

ترس از شکست

افراد کمال گرا اغلب ترس عمیقی از شکست دارند که می تواند ریسک کردن یا امتحان کردن چیزهای جدید را برای آنها دشوار کند. آنها ممکن است از چالش‌ها یا فرصت‌هایی که می‌تواند منجر به شکست شود، اجتناب کنند، که می‌تواند رشد شخصی و حرفه‌ای آنها را محدود کند. این ترس از شکست همچنین می تواند به تعویق بینجامد، زیرا کمال گراها ممکن است وظایف خود را تا زمانی که آمادگی کامل برای مقابله با آنها را احساس کنند به تعویق بیاندازند.

تفکر سیاه و سفید

کمال گرایان تمایل دارند با عبارات همه یا هیچ فکر کنند، که می تواند منجر به تفکر سفت و سخت و ناتوانی در دیدن سایه های خاکستری شود. آنها ممکن است چیزها را کامل یا ناقص ببینند، و ممکن است برای پذیرش هر چیزی که در این بین قرار می گیرد دچار مشکل شوند. این نوع تفکر می تواند رضایت کمال گرایان را از دستاوردهای خود دشوار کند، زیرا ممکن است همیشه به دنبال سطح بعدی کمال باشند.

خصوصیات افراد کمالگرا

به تعویق انداختن

کمال گراها ممکن است با تعویق کار دست و پنجه نرم کنند، زیرا ممکن است احساس کنند از استانداردهای بالایی که برای خود تعیین می کنند غرق شده اند. آنها ممکن است وظایف خود را به تعویق بیندازند یا به طور کلی از آنها اجتناب کنند، زیرا ممکن است ترس داشته باشند که نتوانند انتظارات خود را برآورده کنند. این می تواند به یک چرخه معیوب از تعلل و انتقاد از خود منجر شود.

مشکل در تفویض اختیار

کمال گراها ممکن است در واگذاری وظایف به دیگران مشکل داشته باشند، زیرا ممکن است احساس کنند هیچ کس دیگری نمی تواند آن کار را به خوبی آنها انجام دهد. این می تواند منجر به مدیریت خرد و عدم اعتماد به دیگران شود که می تواند در محیط های حرفه ای مضر باشد. همچنین می تواند منجر به فرسودگی شغلی شود، زیرا افراد کمال ممکن است احساس کنند که باید همه کارها را خودشان انجام دهند تا مطمئن شوند که آن کار به خوبی انجام می شود.

5/5 - (2 امتیاز)

1 یک نظر

  1. امیرحسین مقدم پاسخ

    به نظرم این افراد کاملا میدونن دارن چکار میکنن ولی چون اون چیزی رو که از جامعه وخانواده نمیتونن به دست بیارن خودشون رو پشت نقاب پنهان میکنن و در واقع در صدد کمک به خودشون هستن به کسانی که مثل خودشون هستند یا ضعیف تر ها صدمه نمیزنن وبرعکس
    اگه کمی بیشتر درک بشن از فجایع جلوگیری میشه ولی امان از خودخواه ها خود شیفته ها بی مسئولیت ها که باعث سرنوشت بدی برای این قبیل انسانها میشن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *