همدلی یک مفهوم گسترده ای است که به رفتار های بیرونی فرد و تعاملات آن با محیط بیرون باز میگردد. همدلی انواع مختلفی دارد که در آن رویکرد های مختلفی نسبت به شرایط به کار گرفته میشود و فرد سعی میکند که از هر یک از روش هایی که تشخیص می دهد بهتر است به همدلی بپردازد تا شاید بتواند کمی از مشغله ها و دردهای طرف مقابل بکاهد. به این توانایی که بتوانیم بدون قضاوت و جهت گیری به سخم و دغدغه های افراد گوش کنیم همدلی می گویند گاهی افراد همدلی را با ترحم اشتباه میگیرند.
در ترحم قضاوت وجود دارد و امکان ملامت فرد به عنوان یک والد وجود دارد ولی در همدلی باید سعی کرد که از همه اینها دوری کنیم و با آغوش باز و بدون ملامت به حرف های فرد گوش فرا دهیم. همدلی یک رفتاری است که باید با تمرین آن را به دست بیاوریم که بتوانیم هم برای خود و هم اطرافیانمان مفید باشیم امروز ما در سایت علیرضا نیکنام قصد داریم که به تعریف همدلی بپردازیم که یکی از انواع همدلی است و میتوان گفت که یکی از تاثیرگذارترین انها نیز است. اگر شما هم به دنبال تقویت روحیه همدلی هستید با ما در ادامه مطلب همراه باشید. قطعا برای شما مفید خواهد بود
تعاریف مختلف همدلی:
- از دریچه چشم مخاطب به مسئله نگاه کردن.
- خودمان را جای طرف مقابل بگذاریم.
- همان گونه که او حس میکند، حس کنیم.
- به یک درک مشترک رسیدن.
- فراگیری نحوه درک احساسات دیگران.
- درک زندگی دیگران، حتی زمانی که در آن شرایط قرار نداریم.
همدلی با همدردی چه تفاوتی دارد؟
به گفته هاجز و مایرز ، «همدلی اغلب به معنای درک تجربه شخص دیگر از طریق تصور کردن خود در موقعیت آن شخص دیگر تعریف میشود: فرد تجربه دیگری را به گونهای درک میکند که انگار توسط خود او تجربه میشود، اما تمایز بین خود و دیگری حفظ میشود. در مقابل، همدردی شامل تجربه تحت تأثیر قرار گرفتن یا واکنش هماهنگ با شخص دیگر است.
دیدگاهتان را بنویسید