تاریخ امروز :29 اسفند 1402
چگونه عزت نفس و اعتماد به نفس داشته باشیم

چگونه عزت نفس و اعتماد به نفس داشته باشیم

داشتن عزت نفس منجر به سلامت فکری و روانی می شود و زمانی که عزت نفس سالمی داشته باشیم می توانیم اعتماد به نفس خود را در بخش هایی که برایمان ارزشمند هستند تقویت کنیم. در این مقاله شما را با تعاریف اعتماد به نفس و عزت نفس آشنا خواهیم کرد و با دادن تکنیک هایی عالی شما را برای افزایش این دو ویژگی مهم آشنا می کنیم تا لذت داشته هایتان را تجربه کنید و زندگی شادی داشته باشید.

تعریف اعتماد به نفس

اعتماد به نفس عبارت است از باور و اعتقاد به توانمندی ها و قابلیت های خود در حوزه ای که به آن علاقمند هستیم. در واقع اعتماد به نفس یک مهارت چند بخشی است که در طول زندگی از کودکی تا آخر عمر می توانیم با تکنیک هایی آن را افزایش دهیم و در زمینه های دلخواهمان به موفقیت برسیم. برای مثال فردی که به نقاشی علاقمند است می تواند با تلاش و آموزش دیدن در این زمینه، به مهارت رسیده و اعتماد به نفس کسب کند اما شاید همین فرد هیچ علاقه ای به زمینه خوشنویسی ندارد و حتی با تلاش و دیدن آموزش های مختلف نتواند در خوشنویسی مهارتی کسب کند، در این صورت درست نیست که بگوییم این شخص در خوشنویسی اعتماد به نفس ندارد، زیرا ممکن است خوشنویسی اصلا برای فرد مورد نظر ارزشمند و مهم نباشد.

تعریف عزت نفس

تعریف عزت نفس

عزت نفس یعنی این که فرد نسبت به خود، چه دیدگاهی دارد و تا چه اندازه خودش را ارزشمند می‌داند. فردی را تصور کنید که نتوانسته در امتحان رانندگی موفق شود، اگر او دارای عزت نفس بالایی باشد نا امید نمی شود و به دنبال دلایل این عدم موفقیت میگردد و این موضوع باعث نمی‌شود که او احساس کند که فرد ناتوانی است. چون داشتن عزت نفس بالا او را به فردی واقع گرا تبدیل کرده است و او خود را در جایگاه تسلیم قرار نمی دهد.

اهمیت عزت نفس و اعتماد به نفس

می توان گفت اعتماد به نفس میوه درخت عزت نفس است. در واقع اعتماد به نفس به عنوان مکمل عزت نفس عمل کرده و این دو با هم مهمترین بخش شخصیت انسان را تشکیل می‌دهند. با دانستن  تفاوت‌های عزت نفس با اعتماد به نفس می‌توانیم جایگاه و اهمیت هر‌کدام را به درستی درک کرده و به عنوان فردی قدرتمند به سوی اهدافمان حرکت کنیم.

مطالب مرتبط: تفاوت عزت نفس و اعتماد به نفس

10 تکنیک افزایش عزت نفس

10 تکنیک افزایش عزت نفس

بالا بردن عزت نفس به این معناست که شروع کنید به خودشناسی و تمام ابعاد وجودی تان را بررسی نمایید تا با نقاط ضعف و قوت خودتان آشنا شوید و در مواجهه با مسائل زندگی به خودتان سخت نگیرید و از داشته ها و توانایی هایتان لذت ببرید و مهم تر از همه  در شکست ها و ناکامی ها همچنان خودتان را دوست داشته باشید. ۱۰ تکنیک مهم را که در این راستا به کارمان می آید معرفی می کنیم:

اگر این 10 ویژگی را دارید، انسان کمال‌گرایی هستید بیشتر بخوانید: اگر این 10 ویژگی را دارید، انسان کمال‌گرایی هستید

  1. مثبت اندیش باشید و از افراد منفی گرا فاصله بگیرید.
  2. مادر مهربان و دلسوزی برای خودتان باشید و خودتان را تحقیر و سرزنش نکنید.
  3. اهداف کوچکی را برای خودتان مشخص کنید و با رسیدن به هر یک از آنها خودتان را تشویق کنید.
  4. خودتان را با تمام نداشته ها و نواقصتان، دوست داشته باشید.
  5. مراقبه های ذهن آگاهی انجام دهید.
  6. در کارهای خیر و داوطلبانه مشارکت کنید تا حس انسان دوستی و خوددوستی شما تقویت شود، حمایت کردن از افرادی که نیازمند کمک هستند می‌تواند به شما حس باارزش بودن بدهد، شرکت در کارهای داوطلبانه یکی از بهترین راه‌های همدلی با دیگران است.
  7. برای خودتان مرزهای شخصی مشخص کنید و اجازه ندهید کسی به آنها تجاوز کند.
  8. از افراد مهم زندگیتان مراقبت کنید و قدر روابط خود را بدانید.
  9. خواسته ها و نیازهایتان را بر زبان بیاورید.
  10. به خاطر چیزی که هستید احساس شرم نداشته باشید و برای تمام ابعاد وجودیتان احترام قائل باشید.

مطالب مرتبط: دو مورد از راههای تقویت عزت نفس

10 تکنیک افزایش اعتماد به نفس

10 تکنیک افزایش اعتماد به نفس

عدم اعتماد به نفس باعث می شود افراد در ابراز توانمندی ها و مهارت های خود دچار مشکل شوند. معمولاً هر فرد در جنبه های بخصوصی کمبود اعتماد به نفس دارد. به طور مثال، زندگی اجتماعی برای افرادی که در مورد ظاهر خودشان اعتماد به نفس ندارند بسیار سخت است.این افراد تصور می کنند جاب نیستند و کسی به آنها توجه نمی کند به همین دلیل در اجتماعات در گوشه ای تنها می نشینند. چند راهکار مفید برای تقویت اعتماد به نفس عبارتند از:

  1. جسارت نه گفتن را در خودتان تقویت کنید
  2. اصول و ارزش هایی را برای زندگی خودتان مشخص کنید و سعی کنید همیشه به آنها پایبند بمانید، تا احساس بهتری نسبت به زندگیتان داشته باشید. سپس با ارزیابی زندگی خود تعیین کنید کدام قسمت‌ها با ارزش‌های شما هماهنگ نیست و آنها را تغییر دهید
  3. هر دستاورد و موفقیتی که در مسیر زندگی کسب کرده اید را یادداشت نمایید
  4. هر صبح و شب در یک دفترچه یادداشت برای خودتان جملات مثبت و پرانگیزه بنویسید
  5.  افکار بیهوده تکراری را دور بریزید و روی اهدافتان تمرکز کنید
  6. به ظاهر خودتان برسید و هر روی برای تفریح و تغذیه روحتان زمانی را اختصاص دهید
  7. شکست را به عنوان بخشی از مسیر زندگی بپذیرید و بدون ترس از شکست، کارهای جدیدی را شروع کنید تا ابعاد ناشناخته خودتان را کشف کنید
  8. روی چیزهایی تمرکز کنید که می توانید آنها را تغییر دهید
  9. رژیم غذایی سالم و کاملی را برای خودتان انتخاب کنید و از غذاهای ناسالم اجتناب کنید تا سالم بمانید
  10. ورزش کنید تا جسم و ذهنتان سالم بماند و آرامش کسب کنید، معمولا افراد ورزشکار اعتماد به نفس بالایی دارند

مطالب مرتبط: راه های افزایش اعتماد بنفس در سخنرانی

کلام آخر

امیدواریم از این مطلب روانکده برای افزایش عزت نفس و اعتماد به نفس خودتان استفاده کرده و بتوانید به کسانی که دوستشان دارید نیز در راستای افزایش عزت نفس و اعتماد به نفس کمک کنید، اما به خاطر داشته باشید که قرار نیست با افزایش این دو، تمام مشکلات زندگیتان حل شود و یا اینکه با هیچ چالش و درد ورنجی در زندگی مواجه نشوید. این دو ویژگی در واقع ما را برای داشتن آرامش درونی و سازش با وقایع بیرونی مقاوم تر می کنند و دید ما به مسائل زندگی بازتر و واقعی تر خواهد شد.

 

 

درباره “چگونه عزت نفس و اعتماد به نفس داشته باشیم” بیشتر بخوانید:

به این مقاله امتیاز دهید

3 یک نظر

  1. علی زارعی پاسخ

    من خیلی دنبال تقویت فن بیان دخترم بودم و واقعا نمیدونستم که چه کاری باید انجام بدم
    واقعا ازتون ممنون و سپاس گذارم که کتاب های فن بیان کودکان را معرفی کردید و توصیحات عالی که بیان کردید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *