تاریخ امروز :10 فروردین 1403
چگونه از قرص های پیشگیری استفاده کنیم؟

چگونه از قرص های پیشگیری استفاده کنیم؟

اگر قرص ‌های ضد بارداری مصرف می ‌کنید یا به مصرف آن فکر می ‌کنید، بخشی از یک گروه بسیار بزرگ هستید. قرص ها محبوب ترین گزینه پیشگیری از بارداری در میان زنان آمریکایی است. همچنین می تواند یکی از مطمئن ترین راه ها برای جلوگیری از بارداری های ناخواسته باشد. قرص های هورمونی ضد بارداری در 99.7 درصد مواقع مانع از بارداری می شوند، به این معنی که از هر 1000 زن فقط 3 نفر در یک سال باردار می شوند.

اما این تنها در صورتی است که هرگز یک دوز را نادیده نگیرید و هر بار قرص ها را کاملا مصرف کنید. در غیر این صورت، احتمال حاملگی تصادفی به 90 نفر از 1000 زن می رسد. تا زمانی که پزشک مطمئن باشد که شما باردار نیستید، معمولا می توانید در هر زمان و در هر سنی از این قرص استفاده کنید. اگر به یائسگی نزدیک شده اید، از پزشک خود بپرسید که آیا ممکن است بهتر باشد یک مینی قرص مصرف کنید که به جای دو هورمون معمولی، یک هورمون دارد و در مقادیر کم تر.

قرص های پیشگیری برای چه کسانی مناسب نیستند؟

قرص های پیشگیری برای چه کسانی مناسب نیستند؟

این قرص ممکن است برای شما مناسب نباشد اگر:

  • فشار خون بالایی داشته باشید که به خوبی کنترل نشده باشد.
  • بالای 35 سال هستند و سیگار می کشند.
  • سابقه سکته مغزی، بیماری قلبی، مشکلات گردش خون یا سرطان سینه داشته باشید.
  • شیردهی را در یک ماه گذشته شروع کرده است.
  • سردرد های میگرنی همراه با اورا داشته باشید.
  • عوارض مرتبط با دیابت مانند نفروپاتی، رتینوپاتی یا نوروپاتی داشته باشید.
  • اخیرا جراحی داشته اید.
  • بیماری کبدی دارید.
  • خونریزی رحمی بدون دلیل داشته باشید.

روش های استفاده از قرص های پیشگیری

روش های استفاده از قرص های پیشگیری

قبل از این که پزشک شما نسخه ای بنویسد، فشار خون شما را اندازه گیری می کند و اگر قبلً رابطه جنسی داشته اید، بیماری های مقاربتی را بررسی می کند. ممکن است نیاز به معاینه کامل زنان داشته باشید.

شما چندین راه برای مصرف قرص دارید:

  • روش اول مصرف قرص ضد بارداری: اولین قرص خود را روزی که پریود می شوید مصرف کنید. محافظت از بارداری بلافاصله شروع می شود، بنابراین نیازی به یک ضد بارداری پشتیبان نخواهید داشت.
  • روش اول مصرف قرص ضد بارداری (شروع سریع): اولین قرص بسته خود را فورا مصرف می کنید. اگر پزشک تأیید کرده باشد که باردار نیستید، این یک گزینه است (اگرچه آزمایش بارداری ممکن است در اوایل بارداری نتیجه مثبتی نداشته باشد). هورمون‌های موجود در قرص‌ ها به زمان نیاز دارند تا در بدن انباشته شوند. بنابراین به مدت 7 روز به پیشگیری از بارداری پشتیبان مانند کاندوم نیاز خواهید داشت. این روش به طور کلی توصیه نمی شود.
  • روش اول مصرف قرص ضد بارداری (شروع یکشنبه): بسیاری از بسته‌ های قرص برای شروع در این روز تنظیم شده ‌اند. اولین قرص خود را در اولین یکشنبه پس از شروع قاعدگی مصرف می کنید. اگر رابطه جنسی دارید به مدت 7 روز از روش دوم جلوگیری از بارداری استفاده کنید.

انواع بسته های قرص پیشگیری

انواع بسته های قرص پیشگیری

اکثر خانم ها قرص های خود را در بسته های 21 تا 28 تایی دریافت می کنند. با این نوع قرص ها، ممکن است قاعدگی شما نادر تر شود یا خونریزی بسیار کم تری داشته باشد.

قرص های 21 روزه شما به مدت 21 روز هر روز یک قرص را در یک زمان باید مصرف کنید، سپس 7 روز قبل از شروع یک بسته جدید صبر کنید. در این ۷ روز پریود خواهید شد.

قرص های 28 روزه شما به مدت 28 روز هر روز یک قرص را در همان زمان باید مصرف کنید. 21 تا 26 قرص اول (بسته به برند) هورمون های استروژن و پروژسترون دارند. بقیه معمولا قرص های غیرفعال یا ساختگی هستند. شما در 4-7 روز آخر پریود خواهید شد.

قرص های 91 روزه شما به مدت 84 روز هر روز یک قرص را در همان زمان مصرف می کنید. 7 قرص آخر فقط استروژن دارند یا غیر فعال خواهند بود. در 7 روز گذشته پریود خواهید شد.

چرا عصبانی می‌شویم؟ بیشتر بخوانید: چرا عصبانی می‌شویم؟

قرص های 365 روزه شما برای یک سال کامل هر روز یک قرص را در همان زمان مصرف می کنید. قاعدگی شما ممکن است سبک تر شود یا به طور کلی متوقف شود.

نحوه مصرف قرص های ضد بارداری

نحوه مصرف قرص های ضد بارداری

قرص خود را هر روز سر ساعت معین مصرف کنید. این امر به ویژه در صورتی مهم است که از مینی قرص فقط پروژسترون استفاده می کنید، که حاشیه خطای کم تری نسبت به قرص های معمولی حاوی استروژن و پروژسترون دارد.

ممکن است تنظیم زنگ هشدار بر روی تلفن خود یا ارسال یک تقویم در یخچال به عنوان یادآوری کمک کند. وقتی یک بسته را تمام کردید، روز بعد اولین قرص را در یک بسته جدید مصرف کنید.

برخی از دارو ها، از جمله آنتی بیوتیک ریفامپین و گیاه خار مریم، می توانند با قرص های ضد بارداری تداخل داشته باشند. بنابراین از یک ضد بارداری پشتیبان استفاده کنید.

اگر از آخرین دوز شما بیش از 48 ساعت گذشته باشد:

  • آخرین قرص فراموش شده را در اسرع وقت مصرف کنید و هر قرص دیگری را که فراموش کرده اید دور بریزید.
  • بقیه قرص های موجود در بسته خود را طبق برنامه منظم خود مصرف کنید، حتی اگر برای بازگشت به مسیر خود باید دو قرص را با هم مصرف کنید.
  • از پیشگیری از بارداری پشتیبان (مانند کاندوم) استفاده کنید یا تا زمانی که به مدت 7 روز متوالی قرص های حاوی هورمون مصرف نکرده اید، رابطه جنسی نداشته باشید.

اگر هفته آخر قرص های حاوی هورمون در بسته خود را حذف کردید (روز های 15 تا 21 از یک بسته 28 روزه):

  • قرص های حاوی هورمون را تمام کنید، قرص های بدون هورمون را دور بریزید و روز بعد یک بسته جدید را شروع کنید.
  • اگر نمی توانید بلافاصله بسته جدید را شروع کنید، از پیشگیری از بارداری پشتیبان استفاده کنید یا تا زمانی که قرص های حاوی هورمون را به مدت 7 روز متوالی مصرف نکنید، رابطه جنسی نداشته باشید.
  • اگر در هفته اول بسته بندی خود قرص ها را فراموش کرده اید و در طول 5 روز قبل از آن رابطه جنسی محافظت نشده داشته اید، در مورد نیاز به پیشگیری اضطراری از بارداری با پزشک خود مشورت کنید.

چگونه قرص های ضد بارداری را ترک کنیم؟

چگونه قرص های ضد بارداری را ترک کنیم؟

می‌ توانید هر زمان که بخواهید قرص‌ های ضدبارداری را کنار بگذارید، اگرچه توصیه می‌شود در پایان بسته قرص را متوقف کنید. ممکن است متوجه مقداری خونریزی یا لکه بینی شوید و قاعدگی شما ممکن است برای مدتی نامنظم باشد. احتمالا در عرض 2 هفته دوباره تخمک گذاری شروع می شود تا بتوانید برای بچه دار شدن تلاش کنید.

 

سخن آخر

قرص های ضد بارداری برای جلوگیری از بارداری ناخواسته بسیار خوب عمل می کنند. اما این بستگی به این دارد که به برنامه قرص خود پایبند باشید تا سطوح هورمونی خود را در جایی که برای جلوگیری از بارداری لازم است حفظ کنید.

 

به این مقاله امتیاز دهید

2 یک نظر

  1. محسن امین پاسخ

    سلام خسته نباشید
    میخواستم ی سوالی بپرسم
    اینکه بعضی از افراد هستن که بدون انجام این کارا با یک بار خواندن حفظ میشن و مطلب رو کاملا میگیرین
    میخواستم بدونم این ب صورت ارثی استان
    یا فرد استعداد تو این کار داره؟
    و اینکه از مطالب تون خوشم اومد خیلی کامل و مختصر بود
    ممنون بابت توضیحاتتون

  2. جعفر خانی پاسخ

    خیلی ممنون که بی هیچ منتی و رایگان علم خود را در اختیار هم وطنان تان قرار دادید
    موفق باشید و سربلند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *