تاریخ امروز :29 اسفند 1402
آیا داروی پرگابالین اعتیاد آور است

آیا داروی پرگابالین اعتیاد آور است

داروی پرگابالین که در حقیقت با اسم تجاری لیریکا نیز شناخته می‌ گردد؛ یک داروی ضد تشنج و ضد اضطراب بوده که به منظور درمان نمودن صرع، دردهای عصبی، فیبرومیالژیا، سندرم پای بی قرار و اختلال اضطراب فراگیر از آن بهره گرفته می ‌شود.در ادامه این مقاله با روانکده همراه باشید تا به بررسی داروی پرگابالین بپردازیم

لازم به ذکر است استفاده از آن در صرع به عنوان یک درمان اضافی برای تشنج‌ های جزئی است. موقعی که از این دارو پیش از جراحی استفاده می‌ گردد؛ موجب کاهش درد شده اما سبب آرام بخشی بیشتر و اختلالات بینایی می‌ گردد. گفتنی است این دارو همراه با خواص درمانی که دارا است به عنوان یک داروی اعتیاد آور نیز شناخته می‌ گردد.

آیا داروی پرگابالین اعتیاد آور است

فهرست مطالب

اشکال دارویی پرگابالین

این دارو در اصل با اسامی گوناگونی به بازار عرضه می گردد و هر برند دارای چند قدرت دارویی متفاوت است. توجه داشتید باشید هر کدام از اشکال دارویی که در ادامه ذکر می گردند؛ می‌توانند قوت دارویی گوناگونی داشته باشند

کپسول پرلینکا پرگابالین آنی درمان 150 میلی‌گرم، لیریکا، کپسول کوئیژیل 50 میلی‌گرم، ژنریک، کوئیژیل 75 میلی‌گرم، پرگابالین 75 میلی‌گرم سبحان، کپسول لایریور 50 میلی‌گرم، پرگابایوکس 50 میلی‌گرمی، کپسول گاباترانس 300 میلی‌گرم، گاباپرل 150 میلی‌گرم و ژینکس 75 میلی‌گرم.

طریقه و دوز مصرفی داروی پرگابالین

با هدف تعیین نمودن دوز، در گام نخست ضروری است تا مشخص شود که شما پرگابالین را برای چه بیماری مصرف می‌ نمایید. عوامل دیگری به مانند سن، وضعیت بیمار، طریقه واکنش بیمار به نخستین دوز و دیگر شرایط پزشکی بیمار نیز در تعیین نمودن دوز مصرفی موثر می باشند. در ادامه این مطلب قصد داریم دوز مناسب این دارو را برای هر بیماری بررسی نماییم.

نکته مهم اینجاست که همه دوزهای معرفی شده برای بزرگسالان 18 تا 64 سال است و افراد خارج از این رده سنی ضروری است تا با تجویز پزشک یا مشاوره دکتر داروساز پرگابالین را مصرف نمایند.

دوز مصرفی برای دیابت

  • دوز شروع معمول: 50 میلی‌گرم سه بار در روز.
  • افزایش دوز: تنظیم دوز توسط متخصص مغز و اعصاب بر حسب پاسخ بیمار به این دارو.
  • حداکثر دوز: ۱۰۰ میلی‌گرم سه بار در روز.

دوز مصرفی برای زونا

  • دوز اولیه معمولی: 75-150 میلی‌گرم دو بار در روز یا 50-100 میلی‌گرم سه بار در روز.
  • حداکثر دوز: 300 میلی‌گرم دو بار در روز یا 200 میلی گرم سه بار در روز.

دوز مصرفی برای صرع

  • دوز شروع معمولی: 75 میلی‌گرم دو بار در روز یا 50 میلی‌گرم سه بار در روز.
  • حداکثر دوز: 600 میلی‌گرم در روز.

دوز مصرفی برای کودکان مبتلا به صرع (4 تا 17 ساله)

  • دوز شروع معمولی: 3.5 میلی‌گرم بر کیلوگرم در روز.
  • حداکثر دوز: 14 میلی گرم بر کیلوگرم در روز.

دوز مصرفی برای فیبرومیالژیا

  • دوز شروع معمولی: 75 میلی‌گرم دو بار در روز.
  • حداکثر دوز: 450 میلی گرم در روز.

دوز مصرفی برای درد عصبی ناشی از آسیب نخاعی

  • دوز شروع معمولی: 75 میلی‌گرم به صورت دو بار در روز.
  • حداکثر دوز: 300 میلی‌گرم دو بار در روز.

آیا داروی پرگابالین اعتیاد آور است

موارد مصرف داروی پرگابالین

داروی لیریکا با هدف درمان نمودن برخی مشکلات و بیماری ‌ها مورد تایید سازمان غذا و دارو است؛ با این حال اما نباید از این دارو در موارد دیگر استفاده شود. برخی از این کاربرد ها عبارتند از:

  • پرگابالین ۷۵ برای درد عصبی دیابتی

نوروپاتی دیابتی، در حقیقت نوعی درد است که در نتیجه عوارض دیابت رخ می دهد و بیماری پیشرونده است. آن دسته افرادی که مبتلا به دیابت اند؛ سطح بالایی از گلوکز را در خون خود دارند.

با گذر زمان، این سطح بالای قند خون قادر است به اعصابتان آسیب برساند. لازم به ذکر است نحوه عملکرد پرگابالین به منظور درمان نمودن درد عصب دیابتی کاملا مشخص نیست اما تصور می گردد که امکان دارد توانایی مغز را برای احساس درد کاهش بدهد.

  • پرگابالین ۱۵۰ برای فیبرومیالژیا

فیبرومیالژیا در حقیقت بیماری مزمن بوده که می تواند سبب عوارضی همچون

بیشتر بخوانید: نام قرص های نعشه کننده

مسائل شناختی، خستگی عمومی، درد در استخوان‌ها و عضلات و مشکلات خواب شود. لازم به ذکر است علت فیبرومیالژیا مشخص نبوده و هیچ آزمایشی به منظور تشخیص آن وجود ندارد و علائم آن اکثرا شبیه به علائم دیگر شرایط است

اکثرا فیبرومیالژیا اغلب به اشتباه تشخیص داده شده و درمان آن نیز دشوار است؛ به علاوه اینکه مشخص نیست داروی پرگابالین چگونه برای درمان فیبرومیالژیا عمل می‌ نماید؛ اما تصور می گردد که امکان دارد توانایی مغز را برای احساس درد کاهش دهد.

  • پرگابالین برای درمان زونا

زونا در اصل یک عفونت ویروسی بوده که بواسطه همان ویروسی بوجود می آید که سبب آبله مرغان می‌ گردد. از عوارض این بیماری می توان به بثوراتی شبیه به آبله مرغان، تاول‌های پر از مایع، سوزش مداوم و درد مبهم و دوره ای اشاره نمود. مطالعات حاکی از این می باشند که مصرف نمودن این دارو همراه با استامینوفن قادر است تا حد زیادی درد این بیماری را کم کند.

  • پرگابالین برای درمان درد عصبی ناشی از آسیب نخاعی پ

بدیهی است که هرگونه آسیب به هر بخش از نخاع می‌تواند عملکرد فرد را برای همیشه تحت تاثیر قرار بدهد. از دلایل احتمالی ضایعات نخاعی می توان به آسیب ‌های ورزشی، تصادفات وسیله نقلیه و جراحات ناشی از گلوله اشاره نمود. همانگونه پرگابالین ۷۵ با کم کردن توانایی مغز به منظور درک درد، درد حاصله از آسیب نخاعی را کم می کند.

  • پرگابالین برای درمان صرع و تشنج

صرع در حقیقت یک اختلال در سیستم عصبی مرکزی بوده که عموما با تشنج‌ های مداوم مشخص می گردد. لازم به ذکر است پرگابالین به منظور درمان صرع جزئی، عموما به همراه سایر داروها مصرف می گردد. در اصل این دارو با کم کردن فعالیت الکتریکی غیر طبیعی در مغز، تشنج را متوقف می‌ نماید.

آیا داروی پرگابالین اعتیاد آور است

  • پرگابالین در مدیریت درد مزمن نوروپاتیک بزرگسالان

همانگونه که ممکن است بدانید؛ درد نوروپاتیک نوعی درد مزمن بوده که عموما با ابتلا به بیماری، عفونت یا آسیب‌دیدگی ایجاد می شود. در حقیقت پرگابالین با تأثیر بر پیام‌های درد که از مغز و پایین ستون فقرات عبور می نمایند؛ درد حاصله از آسیب نوروپاتیک را مسدود می‌ نماید.

  • درمان اضطراب با پرگابالین

اضطراب در اصل از رایج ‌ترین اختلالات بوده که اکثر مردم به آن دچار می باشند. لازم به ذکر است داروی پرگابالین مغز شما را از ترشح مواد شیمیایی که منجر به ایجاد احساس اضطراب در شما می گردد؛ باز می‌دارد. گفتنی است این دارو به منظور کنترل نمودن اضطراب کوتاه مدت تجویز می گردد.

  • کپسول پرگابالین برای دیسک کمر

در حقیقت خط اول درمان در دیسک کمر، داروهای ضد التهابی و غیراستروئیدی می باشند؛ با این حال اما اثرات آنان بسیار کم است و نمی‌ توان آنان را به عنوان یک درمان کننده بلند مدت محسوب کرد.

لازم به ذکر است کپسول پرگابالین نیز همچون دارو های ضد التهابی قادر است اثرات کوتاه مدت دیسک کمر را رفع کند. اینگونه تصور می گردد که این دارو با تاثیر بر مغز، درد دیسک کمر را کم می کند.

نتیجه گیری 

در این مقاله درباره داروی پرگابالین و موارد مضرفی آن بحث و گفت و گو کردیم نظر شما در باره این دارو چیست؟ آیا استفاده کرده اید؟ با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید.

درباره “آیا داروی پرگابالین اعتیاد” بیشتر بخوانید:

3.8/5 - (22 امتیاز)

2 یک نظر

  1. منصور تابش پاسخ

    سلام
    ابتدای مقاله که انواع انگیزه را توضیح داده و دسته بندی کرده بسیار عالی و واضح هست و من تونستم متوجه بشم انگیزه ای که اکنون در کاری که انجام می دهم از کدام نوع هست و چطوری در پیشرفتم می تواند موثر باشد ولی قسمت آخر مقاله که در مورد انگیزش بود کمی پیچیده بود و من به درستی مفهومش رو نفهمیدم مطالعه را تکرار کردم ولی باز هم چیز زیادی متوجه نشدم به نظرم اگه ساده تر نوشته شده بود بیشتر قابل فهم بود ممنونم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *