تاریخ امروز :31 فروردین 1403

برقراری رابطه جنسی در دوران بارداری جزو آن دسته از مواردی است که دغدغه خیلی از زن و شوهر ها می باشد و این سوال همیشه در ذهن زوج ها است که آیا رابطه جنسی و نزدیکی در دوران بارداری مشکلی ایجاد می کند یا خیر ؟ پس تا اخر این مقاله با روانکده همراه باشید تا این موضوع را مورد بررسی قرار دهیم.

میل به داشتن رابطه جنسی در زمان بارداری

داشتن رابط جنسی در بارداری کاملا امری طبیعی است و جای هیچ نگرانی وجود ندارد ولی یک سری موارد وجود دارد که رعایت کردن آن ها ضروری است.

رابطه جنسی در زمان بارداری

البته لازم به ذکر است که در دوران بارداری ممکن است یک سری عوامل سبب کاهش میل جنسی شود و زوجین آنچنان رغبت به برقراری رابطه جنسی نشان ندهند.

  1. وضعیت سلامت جسمی و روانی و عوارض دوران بارداری
  2. باورها و ویژگی‌های فرهنگی زوجین
  3. نحوه برخورد آنها با تغییرات فیزیکی زنان طی بارداری
  4. ترس از صدمه به جنین در زمان نزدیکی

البته میل به برقرای جنسی در هر فرد متفاوت است . بعضی از خانم ها با حامله شدن میل به برقراری رابطه در آن ها کاهش میابد و در بعضی خانم ها افزایش می باید.این بسته به هر زوج متفاوت است.

محدودیت های موجود در رابطه جنسی در زمان بارداری

یک سری موارد وجود دارد که اگر این ویژگی ها را در خود مشاهده کردید از دکتر خود راهنمایی بگیرید و از نزدیکی دوری کنید.

  • جفت سرراهی
  • نارسایی دهانه رحم
  • زایمان های مکرر
  • چند قلو بودن
  • درد های زایمانی
  • پاره شدن کیسه آب
  • دیابت و حاملگی های پر خطر
  • درد در آمیزش های جنسی
  • خونریزی و ترشح ها در واژن
  • وجود تبخال در واژن
  • باز شدن زود هنگام گردن رحم
  • اگر چنین مواردی را در خود مشاهده کردید قبل از نزدیکی از پزشک خود راهنمایی بگیرید

نزدیکی و رابطه جنسی در 3 ماهه اول

سه ماهه اول به گونه ای است که علائم بارداری زیاد خود را بروز نمی دهد اما بدن واکنش هایی نسبت آن نشان می دهد که میل به رابطه جنسی را تحت تاثیر قرار می دهد و تمایل به نزدیکی به دلایل زیر کاهش یابد.

  • احساس خستگی مفرد
  • احاس درد در پستان ها به دلیل رشد
  • حالت تهوع و استفراغ
  • به حرف بدنتان هم گوش کنید بعضی از  بدن ها به دلیل عوارض بارداری توانایی رابطه جنسی را ندارند.

نزدیکی در ماه اول بارداری

اگر پزشک ممنوعیتی را برای شما قرار نداده باشد می توانید در سه ماهه اول هم نزدیکی داشته باشید. در رحم ماده ای به نام آمنیوتیک وجود دارد که از جنین محافظت می کند علاوه بر آن هم مخاطی که در دهانه رحم وجود دارد از ورود میکروب نیز جلوگیری می کند.

 آلت مرد به رحم نمی رسد به همین دلیل مشکلی در زمان نزدیکی ایجاد نمی کند

احتمال سقط جنین در سه ماهه اول خیلی بیشتر از سایر ماه ها است اما نزدیکی نمی تواند عامل سقط جنین باشد و دلایل دیگری دارد.

رابطه جنسی در زمان بارداری

عموما بیشتر خانم‌ها به دلیل تغییراتی که در سیستم بدنشان رخ می دهد ، تمایل زیادی به رابطه جنسی نشان نمی دهند . اما اگر هم تمایل داشته باشید، هیچ مانعی برای برقراری رابطه وجود ندارد.

عوارض-خود-ارضایی-از-نظر-علمی بیشتر بخوانید: عوارض خود ارضایی از نظر علمی

نزدیکی و رابطه جنسی در 3 ماهه دوم

با آغاز سه ماهه دوم بارداری بدن کمی به تعادل میرسد و انرژی از دست رفته سه ماهه قبل را کم کم جبران می کند و هورمون هایی که در آن زمان ترشح می شود ، پوست و مو ها را بسیار لطیف و درخشان می کنند.

در این سه ماهه دوم شکم  کم کم نمایان می شود که اصطلاحا گل کردن نام دارد در این بازه زمانی مادران که مراحل حساس را نسبتا گذرانده اند احساس آرامش و اعتماد به نفس بالایی دارند.

سه ماهه دوم زمانی است که نیاز به آزمایش های مختلف از جمله آمنیوسنتز و نمونه‌برداری از پرزهای جنینی زیاد می شود به همین دلیل تا چند روز پس از آزمایشات از نزدیکی خود داری کنید.

نزدیکی و رابطه جنسی در 3 ماهه سوم

کمردرد، تورم دست و پا و مچ و سوزش سر دل یا ترش کردن از عوارض بارداری در این بازه سه ماهه است. در این زمان جنین بزرگتر شده و مادر وزن زیادی را تحمل می کند که باعث خستگی زیادی می شود که امکان سرکوب شدن میل جنسی وجود دارد.

اما در این حالت جای نگرانی وجود ندارد اگر شما از بزرگ بودن شکم خود راضی هستید و مشکلی ندارید می توانید رابطه جنسی با همسرتان برقرار کنید و لذت ببرید.

ریختن اسپرم در دوران بارداری

از نظر پزشکان رابطه جنسی بعد از کامل شدن دوره بارداری برای بدن مفید است چون به دلیل ترشح ماده‌ای بنام پروستاگلاندین (Prostaglandin) دحانه رحم شل می شود که جزو نکات مثبت به شمار می رود.

رابطه جنسی در زمان بارداری

نزدیکی و رابطه جنسی پس از زایمان

دوران پس از زایمان که یک بازه 6 هفته ای را شامل می شود که اصطلاحا Postpartum period نام دارد. در این بازه به دلیل مواردی که اشاره خواهد شد تمایلی به نزدیکی وجود نخواهد داشت

  1. افسردگی پس از زایمان
  2. درد پستان
  3. تغییرات هورمونی
  4. خستگی ناشی از بارداری
  5. خون ریزی طبیعی
  6. بهبودی اپیزیوتومی
  7. بهبودی برش های شکمی

این مواردی که ذکر شد ممکن تا شش هفته طول بکشد به همین دلیل تا جای ممکن در این بازه زمانی از نزدیکی خود داری کنید و با پزشک خود در ارتباط باشید.

نتیجه گیری

در دوران بارداری، نزدیکی و رابطه جنسی هیچ مشکلی ندارد البته یک سری ویژگی هایی وجود دارد که باید به آن توجه کرد. شما می توانید برای مشاوره با روانکده در تماس باشید و بهترین مشاوره ها را بگیرید تا بتوانید بهترین دوران بارداری را داشته باشید. شما چه تجربیاتی در این زمنیه داشتید با ما در میان بگذارید.

به این مقاله امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *