تاریخ امروز :10 فروردین 1403
علائم پرخاشگری

علائم پرخاشگری

در جوامع امروزی به دلیل اینکه همه افراد ذهن مشغولی دارند و با عوامل متعددی درگیر هستند و به همین دلیل است که صبر افراد بسیار کم شده است و بسیار زود به مرحله پرخاش می رسند به همین دلیل است که در دهه اخیر موضوع پرخاشگری به یک موضوع مهم در تمام کشور ها تبدیل شده است و همه متخصص ها و افراد مرتبط در پی هستند که این بحران جهانی را با آموزش و پرورش و برنامه های متعدد ریشه یابی و حل کنند. 

عصبانیت یکی از احساسات اصلی و ذاتی انسان است که نمیتوان آن را نادید گرفت و یا حذف کرد ولی این امر زمانی باعث مشکل میشود که فرد عصبانیت خود را به پرخاشی تبدیل میکند که خواه و یا ناخواه دامن خود و اطرافیان خود را بصورت پشت سر هم میگیرد. این رفتار نه تنها به اطرافیان فرد آسیب میزند و آنها را از خود دور میکند بلکه علاوه بر آسیب روحی و جسمی که خود فرد وارد میکند آن را به انزوا می کشد و از اطرافیان خود به دور میراند و می تواند در طول مدت زمان باعث بروز اختلال  هایی مانند افسردگی و گوشه گیری از این دست اختلال ها شود. پس بهتر است قبل از اینکه پرخاشگری در افکار  رفتار فرد و ناخودآگاه ریشه بدواند از پیشروی آن جلوگیری کنیم. با سلایت روانکده همراه باشید.

افراد مضطرب نوعی پرخاشگری را تجربه می کنند – خشم، افکار تهاجمی و درگیری. آنها معمولاً این احساسات را در بین خود تجربه می کنند، اگرچه ممکن است در ظاهر این احساسات را ابراز نکنند.  کسی که احساس تسلط یا تسلط دارد، می‌تواند یا ممکن است سعی کند با توهین، تهدید به خشونت و خشونت فیزیکی بر شخص دیگری کنترل کند. در حالی که دیگران فقط به دلیل نوعی استرس تحت فشار قرار می گیرند و به عنوان یک پاسخ، شروع به پرخاشگری می کنند. گاهی اوقات این تأثیر پرخاشگری (رفتار Dom-Sub) غیرعمدی است،

نشانه های پرخاشگری

پرخاشگری میتواند نشانه های متعددی داشته باشد که در هر فرد به صورت های متفاوتی بروز کند ولی ما برخی از آنها را برای شما در اینجا ذکر میکنیم:

  • افزایش فشار خون
  • افزایش ضربان قلب و فشار در قفسه سینه
  • فشار در حفره سر یا سینوس، سردرد
  • احساسات ناگهانی و قوی، عدم توانایی در کنترل آنان
  • خستگی مفرط
  • دوره های جدایی عاطفی، خشم و تحریک پذیری بیش از حد و دائم
  • عدم توانایی در کنترل افکار

راه های کنترل پرخاشگری

·         ایجاد صمیمیت

·         سکوت، صبر و تامل

·         تخلیه کردن خود

·         ترک محیط

·         افزایش ظرفیت تحمل و بردباری

·         تغییر وضعیت در هنگام خشم

کمال گرایی چیست و چگونه می‌توانیم بر آن غلبه کنیم؟ بیشتر بخوانید: کمال گرایی چیست و چگونه می‌توانیم بر آن غلبه کنیم؟

·         سجده کردن

·         الگودهی

·         ذکر درمانی و دعا و صلوات بر پیامبر اکرم (ص)

·         وضو گرفتن و غسل کردن

·         دراز کشیدن و بستن چشم

·         تلقین به خود و آمادگی شنیدن و دیدن رفتارهای نابجا

علائم پرخاشگری

درمان پرخاشگری

ما می توانیم از عوامل مختلفی برای یافتن درمان مناسب برای پرخاشگری استفاده کنیم. درمان شناختی رفتاری و هومیوپاتی گزینه های معمول خواهند بود. اما در برخی موارد استفاده از داروهای ضدافسردگی که داروهایی هستند که معمولاً برای بیماری‌های روانی نیز تجویز می‌شوند، می‌تواند مؤثرتر باشد، اما امروزه در بیشتر موارد نادیده گرفته می‌شود، زیرا داروهای ژنریک کامل و بدون عوارض جانبی وجود ندارد که بتواند فرد درگیر را در وضعیتی آرام کند.

در بزرگ شدن، بیشتر غرایز طبیعی ما می تواند به پرخاشگری کمک کند. این غرایز شامل «غرور» و منیت ما هستند. اینها در همه افراد به یک اندازه قوی نیستند. آنها می توانند شما را به سمت قلدری یا پرخاشگری سوق دهند و همچنین اغلب “غرور” شما را افزایش دهند. بنابراین، ما باید بر ارائه دستورالعمل هایی در مورد نحوه برخورد با پرخاشگری تمرکز کنیم.

4.9/5 - (41 امتیاز)
اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *