تاریخ امروز :10 فروردین 1403

راه های ترک سیگار

از دیر باز تا به امروز در جوامع مختلف چالش ها و آسیب های متفاوتی هر انسان و فردی را فارغ از جنسیت و سن و سال تهدید و در بر می گرفته است که رفته رفته برخی افراد آگاه و هشیار را به این فکر فرو برد که باید و حتما برای حفظ ثبات، آرامش و سلامت جامعه و افراد موجود در آن جامعه راه حل و چاره ای بیابند.

از اصلی ترین مشکلات و چالش های موود در هر جامعه ای که افراد را خود آگاه و ناخود آگاه درگیر خود می کند و افراد در دچار شدن به آن مشکل در برخی مواقع از آن آگاهی و در برخی مواقع از آن نا آگاه بوده و تحت تاثیر بسیاری عوامل و مشکلات هستند افتادن در راه اعتیاد به مواد گوناگون است. ادامه با روانکده همراه باشید تا به بررسی اعتیاد، اعتیاد به سیگار و تمامی چالش های موجود در این زمینه به طور کامل بپردازیم.

فهرست مطالب

اعتیاد

اعتیاد در لغت به معنای عادت و وابستگی بیش از حد به یک ماده، فعل، رفتار، افکار و یا هر چیز دیگری است که زندگی و حال و ۀینده فرد را تحت تاثیر قرار داده و بدون وجود آن ماده، رفتار، افکار و یا هر چیزی که فرد به آن معتاد شده است زندگی غیر قابل ادامه دادن است.

اعتیاد در جوامع امروزی برخلاف گذشته تنها عادت به مصرف و وابستگی بیش از حد به مواد مخدر و محرک ها گفته نمی شود بلکه امروزه با افزایش روند پیشرفت علم،  فناوری و تکنولوژی و به نوعی باز شدن راه پیشرفت به ناممکن ترین روش های ممکن جنبه ها و زمینه های اعتیاد به شدت در حال افزایش هستند.

اعتیاد

به گونه ای که امروزه تنها اعتیاد به مواد مخدر و محرک های عصبی تنها جزو جنبه های اعتیاد محسوب نمی شوند بلکه اعتیاد بنابه تعریف آن به هر نوع وابستگی و عادت شدید به هر چیزی گفته می شود و بر اساس آن امروزه می توان گفت 90 درصد افراد جوامع معتاد محسوب می شوند.

به گونه ای برخی افراد در زمینه های مختلف زندگی روزمره دچار اعتیاد شده اند مانند اینکه برخی به ، برخی به پیشرفت بیش از حد، برخی به تلاش بیش از حد، برخی به تنهایی بیش از حد، برخی به دروغ گویی بیش از حد، برخی به صداقت بیش از حد و برخی…

به همین دلیل است که از سوی بسیاری متخصصان انسان و رفتار شناسی، پژوهشگران، محققان و دانشمندان فعال در این زمینه توصیه های زیادی در مورد حفظ تعادل در تمامی زمینه های زندگی از سوی افراد شده است تا دچار اعتیاد به برخی اعمال، رفتار، افکار و گفتار ها نشوند چرا که اعتیاد به گونه ای است که به چیزی که به اعتیاد آن دچار شوید حت اگر عمل و افکار خوب و مفیدی هم باشد در انتها در پایان کار عوارض و نتایج ناخوشایندی به همراه خواهد داشت.

اعتیاد به سیگار

سیگار محصولی است که اولین بار توسط جریان اکتشافات کریستف کلمب در قاره آفریقا کشف شد که توسط بومیان سرخ پوشت توسط برخی مواد اولیه مصرف می شدند که بعد ها در طول سال های 1500 تا 1600 میلادی در آمریکا و اروپا مصرف آن رواج افت به گونه ای رفته رفته مصرف سیگار قبل از مشاهده شدن عوارض و نتایج دلخراش آن به یک عادت در بین افراد جوامع مختلف تبدیل شده بود.

امروزه نیز مصرف سیگار در تمامی جوامع بسیاری از افراد را با هر سنی می توان درگیر خود بکند به گونه ای که به بسیاری افراد از روی آگاهی به سمت مصرف سیگار و برخی از روی عدم آگاهی از عوارضو نتایج ناخوشایند آن در زندگی و آینده خود به سمت مصرف سیگار کشیده می شوند.

اعتیاد-به-سیگار

افراد امروزه به دلیل برخی تبلیغات نامتعارف و توصیه های غلط از سوی دیگر افراد و یا تحت تاثیر بسیاری فشار های اجتماعی، خانوادگی و… به مصرف سیگار روی می آورند که بسیاری از افراد بعد از مشاهده و درک نتایج ناخوشایند مصرف سیگار به دلیل اعتیاد به این محصول نمی توانند در مقابل درخواست بدن و مغر برای مصرف سیگار مقاومت کنند.

از جمله تبلیغات نامتعارف، فرهنگ سازی های اشتباه و توصیه های برخی افراد به مصرف سیگار می توان به تولید انواع سیگار ها در طرح ها و مدل های متنوع توسط برند های پرقدرت تولید کننده سیگار، ترویج احساس های ناموجود و یا کمبود شده در افراد بوسیله برخی تصاویر، فیل ها و سریال ها، و… اشاره کرد که در این مورد می توان گفت عمل به خواسته های این تبلیغات و برند های مختلف تولید کننده سیگار هیچ سودی برای افراد مورد هدف نداشته و ندارد.

ترک سیگار

در مورد اعتیاد به مواد مخدر از جمله سیگار می توان گفت که بهترین، اولین و مهم ترین توصیه ای که می توان کرد این است که ترک سیگار مفید ترین اقدام برای خود و اطرافیان فرد سیگاری است چرا که این حرف چیزی مانند شعار نیست بلکه هر لحظه ای که با مصرف سیگار برای این گونه افراد می گذرد می تواند عواقب و نتایج جبران ناپذیری در مورد انواع زمینه های زندگی مانند اعمال، رفتار، افکار، ایده ها، رشد و توسعه فردی و… داشته باشد.

ترک-سیگار

امروزه بیشتر افراد با علم به این مسئله که اعتیاد به سیگار عملی مفید و خوشایند برای هر جنبه از زندگی خود و اطرافیان نیست به مصرف این محصول می پردازند که البته می توان گفت اراده ای بر روی این تصمیم ندارند چرا که از اصلی ترین مضرات مصرف سیگار اختلال در قدرت تصمیم گیری و قرار دادن سیگار به عنوان مرکز توچه رفتار و اعمال فرد است.

اما تنها به جرئت می توان گفت کوچک ترین تصمیم جدی، اراده ای کوچک و کمی پشتکار می تواند این غول و اولین پله اعتیاد را در هم شکند و تنها، اقدام و برداشتن اولین قدم کافیست چرا که با دور تر شدن حتی یک روز از مصرف سیگار شاهد بازدهی و گسترده شدن محدوده تفکر و تعقل مغز و رفتارتان می شوید.

فواید ترک سیگار

همانطور که گفته شد ترک سیگار تنها به اندکی تصمیم جدی، اراده ای ضعیف و پشتکاری اندک مقاوم بستگی دارد تا ناثیرات و فواید ترک سیگار را در اولین ساعات اقدام به ترک مشاهده کرد و این تنها کوچک ترین فایده و حسن ترک شیگار است که می توان به چشم دید.

ترک سیگار حتی اگر از سوی افراد دیگر نیز انجام وصورت بگیرد باعث تاثیری دوچندان در روحیه، انرژی و انگیزه اطرافیان آن فرد به جا می گذارد که نمی توان نتایج این تاثیر مفید را در تمامی عوامل و رفتار اطرافیان گلچین کرد اما مسئله ای که از همه مهم تر است این است که زندگی و روزمره فردی که سیگار را ترک کرده است از رنگ و لعابی ویژه برخوردار می شود.

فواید-ترک-سیگار

از فواید مهم و اصلی ترک سیگار می توان به بسیاری موارد اشاره کرد که به طور مستقیم و غیر مستقیم تاثیراتی مهم و ارزشمند بر روی هر زمینه و جنبه ای زندگی خود فرد و اطرافیان وخانواده فرد به جای می گذارد که از مهم ترین و اصلی ترین فواید ترک سیگار می توان به موارد زیر اشاره کرد.

اصلی ترین و مهم ترین فواید ترک سیگار در اندام های داخلی و اعضای درگیر با این اعتیاد:

  • کاهش تعداد ضربان قلب و متعادل سازی ضربان قلب تنها بعد از 20 دقیقه پس از ترک سیگار
  • رسیدن سطح مونو اکسید کربن بدن به حد نرمال بعد از 12 ساعت بعد از ترک سیگار
  • بهبود عملکرد گردش خون بعد از 2 الی 12 هفته بعد از ترک سیگار
  • بهبود و رسیدن به سطح نرمال ریه ها بعد از 2 الی 12 هفته بعد از ترک سیگار
  • کاهش میزان سرفه و تنگی نفس بهد از 1 الی 9 ماه بهد از ترک سیگار
  • کاهش احتمال سکته مغزی در فرد غیر سیگاری با فرد سیگاری تا 5 الی 15 سال بعد از ترک سیگار
  • کاهش 50 درصدی احتمال مرگ و میر به دلیل سرطان ریه بهد از ترک سیگار
  • رسیدن به حداقل ترین احتمال ممکن در سکته مغزی در طی 15 سال بعد از ترک سیگار

فواید-ترک-سیگار-بر-روی-اندام-های-درگیر-با-عوارض-مصرف-سیگار

اصلی ترین و مهم ترین فواید فواید ترک سیگار در جلوه ظاهری افراد:

  • از بین رفتن بوی نامطبوع بدن و به ویژه دهان بعد از ترک سیگار
  • از بین رفتن بوی نامطبوع انواع پوشش ها و لباس ها بعد از ترک سیگار
  • از بین رفتن حالت زردی دندان و عدم ادامه روند ایجاد پلاک بر روی دندان بعد از ترک سیگار
  • کاهش احتمال پیری زودرس در پوست ها نواحی حساس به ویژه روی صورت در اثر تولید مجدد پروتئین های ایجاد کننده حالت ارتجاعی پوست بعد از ترک سیگار
  • کاهش احتمال ابتلا به پسوریازیس بعد از ترک سیگار

اصلی ترین و مهم ترین فواید ترک سیگار در طول عمر:

  • کاهش احتمال ابتلا به 20 درصد از انواع سرطان ها
  • متوقف شدن ورود 70 ماده سمی موجود در سیگار به مغز و گردش خون
  • کاهش احتمال ابتلا به سرطان خود حاد
  • کاهش احتمال ابتلا به انواع بیماری های قلبی بعد از ترک سیگار
  • کاهش میزان لختگی و فشار خون بالا در افراد
  • عدم ابتلا به بیماری های بینایی مانند آب مروارد و گلوکوم
  • کاهش احتمال ابتلا به دژنراسیون ماکولای وابسته به سن بیماری که با افزایش سن بینایی فرد به طور برگشت ناپذیری از بین می رود می شود
  • عدم وجود بیماری های مربوط به اختلالی ذهنی مانند زوال عقل و آلزایمر
  • عدم ابتلا به بیماری پریودنتال بیماری که مربوط به التهاب مزمن لثه و استخوان فک است می شود
  • کاهش احتمال ابتلا به بیماری هایی مانند آرتریت روماتوئید ، کرون و مننژیت باکتریایی
  • کاهش احتمال ابتلا به سرطان پستان در زنان سیگاری بعد از ترک سیگار
  • کاهش احتمال ابتلا به انواع سرطان های دهان، لب، مری و حنجره در اثر مصرف سیگار های بدون دود
  • کاهش احتمال ابتلا به سرطان حفره های سینوس بینی و پارانازال سرطان روده بزرگ، کبد، لوزالمعده، معده یا تخمدان در زنان بعد از ترک سیگار
  • کاهش احتمال ابتلا به سرطان های دستگاه ادراری مانند مثانه، حالب و کلیه

فواید-ترک-سیگار-بروی-طول-عمر

اصلی ترین ومهم ترین فواید ترک سیگار بر روی اطرافیان:

  • تاثیر دو چندان در کاهش آمار 1 میلیون نفری افراد در اثر قرار گیری در معرض دود سیگار
  • کاهش احتمال ابتلا به انواع بیماری ها و سرطان ها از جمله سرطان ریه، دیابت نوع دو، تبدیل سل نهفته به بیماری فعال در افراد قرار گرفته در معرض دود سیگار
  • کاهش احتمال اتفاق افتادن آتش سوزی های اتفاقی و مرگ و میر ناشی از آن

اصلی ترین و مهم ترین فواید ترک سیگار بر روی کودکان:

  • کاهش احتمال عملکرد نامناسب و غلط ریه در کودکان
  • کاهش احتمال ابتلا به التهاب مجاری تنفسی به ویژه ریه در کودکان بعد از ترک سیگار
  • کاهش احتمال ابتلا به آسم و بیماری های تنگی نفس در بزرگسالی
  • توقف آسیب شدید مغزی و رشد مغزی در کودکان توسط سیگار های الکترونیکی بعد از ترک سیگار

راه های ترک سیگار

از دیرباز تا به حال از سوی متخصصان، پژوهشگران و محققان فعال در این زمینه روش ها، متد ها و راه های بسیاری برای ترک سیگار توسط افراد سیگاری توصیه شده است به گونه ای که با در نظر گرفتن انواع شخصیت ها، نوع خلق و خو، تیپ شخصیتی و همه موارد مربوط به تک تک افراد هزاران هزار روش و راه حل برای ترک سیگار وجود دارد که با اراده و اقدام اولیه تمامی این روش ها و متد ها در ترک سیگار کاربرد و تاثیر فراوانی دارند که در ترک سیگار از سوی افراد سیگاری کمک شایانی می کنند.

تغیر-سبک-زندگی

اما با در نظر گرفتن کلی افراد سیگاری روش ها، متد ا و داه حل های جامع ترین برای ترک سیگار وجود دارند که می توان برای ترک سریع و موثر ترک سیگار برای همیشه توصیه و پیشنهاد کرد که با انجام تمامی یا برخی از این روش ها می توان سیگار را به عنوان یک زائده از زندگی بیرون انداخت.

از روش ها و راه های جامع ترک سیگار می توان به موراد زیر اشاره کرد:

تغیر سبک زندگی:

در اولین و مهم ترین روش ترک سیگار می توان به تغیر سبک و شیوه زندگی از سوی افراد سیگاری اشاره کرد به گونه که طبق تحقیقات و پژوهشات مرکز توجه و قطب نمای افراد سیگاری حول محور سیگار و تاین نیاز آن به بدن می چرخد.

با مطالعه و یافتن برنامه، روتین و سبک زیندگی جدید و صد البته بدون سیگار می توان با فعالیت ها و کار های سبک زندگی جدید افکار و ناز های بدن به سیگار را سرکوب و نادیده و در نهایت سیگار را ترک کرد.

یافتن دلیل قانع کننده برای ترک سیگار:

از مهم ترین دلایلی که برخی افراد اقدام به ترک سیگار نمی کنند عدم آگاهی و ندانستن برخی تاثیر ها و مضرات سیگار بر روی تمامی جنبه های زندگی خود و اطرافیان از جمله جنبه سلامت، روان، افکار و رفتار است که می توانید با یافتن دلیلی قانع کننده و قرار دهنده به عنوان سرلوحه خود روند ترک سیگار را در پیش گیرید.

فراهم کردن زمینه مناسب برای ترک

از دیگر مهم ترین روش های ترک سیگار فراهم کردن شرایط، بستر و زمینه مناسب و غیر قابل برگست برای ترک سیگار است چرا که با کوچک ترین اقدام و روحیه برای ترک دیگر نمی توان قید بستر فراهم شده برای ترک سیگار را زد.

فراهم-کردن-زمینه-مناسب

یافتن جایگزین مناسب برای سیگار

از دیگر مراحل مفید و رایج برای ترک سیگار می توان به یافتن جایگزین و تشابه مناسب و مفید برای سگار اشاره کرد که در این روش باید به دنبال عادت ها، اعمال، رفتار و طرز فکر های مفید و تاثیر گذار بر روی اکثر جوانب زندگی مانند جایگزین کردن برخی اعمال و رفتار مثل ورزش، پیاده روی، کتاب خوانی، نوشت هر چیزی، مناجات و دعا، هم صحبت شدن با اطرافیان، تماشای فیلم یا گوش دادن به آهن، پادکست و کتاب صوتی و… باشید تا هم به بهترین شکل ممکن سیگار را از زندگی حذف و هم جلوه ای جدید ر در زندگی خود شاهد باشید.

افزایش اطلاعات در مورد دارو های مرتبط

در دیگر روش های ترک سیگار به توصیه برخی از افراد، موسسات، و پزشکان معالج می توان به استفاده از برخی داروهای ضد نیکوتین یا جایگزین نیکوتین اشاره کرد که این گونه دارو ها همانند تمامی دارو ها از عوارضی مانند اعتیاد به خود این دارو ها برخوردار هستند که حتما باید در مراجعه به این روش زیر نظر پزشک معالج روند مصرف دارو طی شود.

درخواست کمک از اطرافیان خانواده برای ترک

از مهم ترین و مفید ترین روش های تاثیر گذار در ترک سیگار و یافتن بهترین روش و متد برای ترک سیگار درخواست کمک و همراهی اطرافیان، خانواده و دوستان در راه ترک سیگار است که می تواند تاثیرات بسیاری مانند افزایش روحیه در اوایل راه، یافتن بهترین روش برای ترک، اعطای روحیه مظاعف در هنگام ناامید و… در انواع چالش های ترک سیگار داشته باشد.

درخواست-کمک-از-خانواده-و-دوستان

مدیتیشن و کسب آرامش

از ویژه ترین و مهم ترین روش هایی که هر فرد علاوه بر سیگاری بودن یا سیگاری نبودن باید در طول روز و در طول عمر آن را انجام داده و از تماما مزایای ان استفاده کند مدیتیشن و کسب آرامش ذهنی، جسمی و درونی است که این روش برای افراد سیگاری تاثیری دو چندان را در بر خواهد داشت.

چرا که با انجام انوع روش های مدیتیشن و کسب آرامش ذهنی و جسمی افراد سیگاری بهتر و با دید گسترده تری در طول روز  و عمر می توانند به مسائل مهخم و عادی زندگی نگاهی عمیق و موشکافانه داشته باشند که ین ویژگی تاثیر به سزایی در روند ترک سیگار دارد.

سیگار را دور بیاندازید!

اولین، مهم ترین و اصلی ترین قدم در راه ترک سیگار و عدم ترغیب سدن به بازگشت به مصرف سیگار و دوری جستن از سیگار و مضرات آن دور کردن و به زباله های سپردن سیگار و تمامی متعلقات آن از جمله زیر سیگار، فندک، فیلتر و… است که به نوعی با این کار شما هیچ تعلقاتی و تشابهاتی با ماهیت سیگار نداشته و ندارید و به نوعی با انجام این کار به همراه مدیتیشن روزانه بنابه باور ذهنی و عقلی شما چیزی به نام سیگار در این جهان وجود ندارد.

عدم ناامیدی و پشیمانی از ترک سیگار

هر کاری در مرحله انجام دادن و اولین قدم برخورد با آن همیشه و همیشه از سختی بسیار بسیار برخوردار است به نوعی که اولین قدم انجام آن همانند کوهی عظیم در برابر ما و نتیجه خواسته شده ماست که تنها با برداشتن و انجام اولین حرکت این کوه به یک باره همانند دست اندازی کوچک و آسان می شود.

تمامی کار ها در طول زندگی به همین شکل هستند اما چون به انجام برخی کار ها عادت کرده ایم سختی های اولیه آنها را از یاد برده ایم ترک سیگار هم به همین نحو است اولین قدم و انجام ابتدایی ترین کا ها در مورد ترک سیگار همانند کوهی در بین ماو خواسته هایمان است به نوعی که نباید راهی برای نا امیدی و پشیمانی از عدم توانایی و نتوانستن در انجام این کار برای خود بگذاریم.

عدم-نا-امیدی

چرا که هر فکر، اندیشه و ایده که در تمامی لحظات روزمره و طول عمر به ذهن و فکر تک تک افراد خطور می کند از بزرگترین دلیل ممکن در زندگی برخوردار است آن هم این است که تنها آن فردی که فکر، اندیشه و ایده به ذهن آن خطور کرده است توانایی انجام و به ثمر رساندن آن را دارد.

فعالیت بدنی و تحرک زیاد داسته باشید

از جمله روش ها و راه های ترک سریع سیگار داستن فعالیت بدنی، تحرک و به نوعی نشست و برخاست زیاد در طول روز است به نوعی که این فعالیت ها و تحرکات بدنی مجال و فرصت اندیشیدن به مصرف سیگار را از ذهن و فکر شما دریغ کند.

البته داشتن فعالیت بدنی و تحرک زیاد به این معنی نیست که با انجام بسیاری فعالیت ها پر خط سلامت جسم و اندام های مختلف بدن را بهخطر انداخت بلکه فعالیت و تحرک بدنی یا  به نوعی ورزش بر اساس برنامه و روتین روزانه آن هم در زمان هایی که ذهن درخواست مصرف سیگار را در اولویت قرار می دهد و باید در این مواقع فعالیت بدنی و تحرک را به جای اولویت مصرف سیگار قرار داد.

مصرف میوه و ویتامین ها

در روند ترک سیگار به دلیل بازیابی و به نوعی بازگشت بدن به حالت اولیه و بدون نیکوتین برخی مواد اولیه برای بازیابی اندام های مختلف درونی و بیرونی از جمله پروتئین های ایجاد کننده حالت ارتجاعی پوست، ویتامین های مورد نیاز برای تصفیه گردش خون، مواد، پروتئین ها و ویتامین های لازم برای تصفیه و نرمال سازی اندام های حیاتی و درگیر با عوارض نیکوتین در دوران مصرف سیگار و… به شدت در اثر عوارض مصرف سیگار و نیکوتین کاهش می یابد که باید کمبود این مواد جبران شود.

به همین دلیل مصرف برخی میوه های موثر و تاثیر گذار بر روند بازیابی انواع اندام های حیاتی و درگیر با عوارض نیکوتین بسیار بیش از پیش توصه می شود به نوعی که نباید و به هیچ وجه هر نوع رژیمی در دوران روند ترک سیگار از سوی فرد در تلاش برای ترک سیگار رعایت و در دستور کار قرار گرفته سود و در صورت حیاتی بودن نوع رژیم باید طبق توصیه، مشاوره و دستور پزشک معالج عمل کرد.

مصرف-میوه

اختصاص پاداش

ماهیت و ذات انسان از ابتدا تا حال حاضر ماهیتی کمال طلب بوده است که با هر موفقیت و پیشرفتی رفته رفته به خود بالیده و انگیزه و اشتیاق بیشتری در رشد و کمال به او دست می داده است به گونه ای که با دست یابی و به نتیجه و حاصل تلاش و پشتکار خود همواره سعی در تلاش بیشتر داشته است که این مسئله در تک تک اعمال و حتی جزئی ترین و کوچک ترین کار ها و فعالیت های به ظاهر فاقد ارزش مشاهده می شود.

پاداش دادن به خود و اختصاص پاداش در مراحل مختلف روند ترک سیگار نیز یکی از روش های افزاینده انگیزه، روحیه و پشتکار در این رون است که ه فرد در تلاش به ترک سیگار این امکان را می دهد تا بیش تر از دیروز به سعی در دوری از مصرف سیگار و ترک آن فعالیت کند.

کاهش تدریجی مصرف سیگار

از اصلی ترین و مهم ترین راه های ترک سیگار از سوی پزشکان معالج، متخصصان و پژوهشگران کم کردن دریجی میزان مصرف سیگار است که این روند باید و حتما با انجام فعالیت های گفته شده در مطالب بالا مانند فعالیت های بدنی و تحرک، درخواست کمک از اطرافیان، خانواده و دوستان، مدیتیشن و کسب آرامش، ایجاد زمینه های ترک سیگار و…  ادامه دار باشد چرا که روند کاهش میزان سیگر مصرفی در عادت کردن به عدم مصرف سیگار تاثیر به سزایی دارد.

تر ک سیگار با نمک

همانطور که در مطالب بالا گفته شد روش ها، متد ها و راه های مختلف و تاثیر گذاری برای ترک سیگار از متخصصان، محققان، پژوهشگران و پزشکان معالج فعال در این زمینه و برخی توصیه های تجربی از سوی افراد موفق به ترک سیگار توصیه شده است که هر کدام بر اساس شخصیت، خلق و خو و تیپ شخصیتی مزایا و معایبی دارند که ما در بالا به ارائه جامعه ترین و کل ترین روش ها و توصیه ها در مورد ترک سیگار پرداختیم.

چگونه با فخرفروشی مقابله کنیم؟ بیشتر بخوانید: چگونه با فخرفروشی مقابله کنیم؟

اما در حال حاظر بحث ها و مسائلی با عنوان ترک سیگار به وسیله و مصرف نمک ارائه شده اند که ذهن و افکار بسیاری از افراد در تلاش برای ترک سیگار به منظور سریع ترین راه ترک سیگار را مخدوش کرده اند.

ترک-سیگار-با-نمک

باید در مورد این نظریه و عنوان گفت که تا به حال پس تحقیقات و پژوهشات بسیار انجام شده در این زمینه هیچ دلیل علمی برای ترک سیگار بوسیله مصرف نمک یافت و کشف نشده است چرا که این ادعا با عنوان مصرف کمی نمک با نوک زبان در هنگام درخواست ذهن و بدن به مصرف سیگار بیان شده است.

در ادامه بررسی این ادعا توسط یکی از کاربران فضای مجازی می توان گفت از لحاظ علمی و پزشکی هیچ دلیل و ربط قانع کننده ای در بین مصرف نیکوتین و نمک وجود ندارد چرا که افرادی که از میزان نمک زیاد در غذاهایشان استفاده می کنند یا افرادی که سدیم خونشان از حد طبیعی بالاست هیچگاه در معرض اعتیاد به سیگار قرار نمی گیرند که این فرضیه را رد می کند.

در مورد دوم بررسی این ادعا می توان گفت ترک سیگار به وسیله مصرف نمک در هنگام درخواست ذهن و بدن به مصرف سیگار اگر از روی تغیر عادت باشد در این صورت بهترین و اولین گزینه پیشنهادی برای تغیر عادت مصرف سیگار نوشیدن آب است که از فوایدی از جمله افزایش سرعتدفع سموم از بدن برخوردار است.

ترک سیگار به روش های طبیعی

در ادامه راه ها و روش های متعدد و ممکن در برخی افرادمی توان روش های ترک سیگار به روش های طبیعی را توصیه و پیشنهاد کرد که توسط بسیاری از پزشکان معالج و متخصصان برای ترک سو مصرف سیگار توصیه می شود.

از جمله روش ها و متد های ترک سیگار به روش های طبیعی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

استفاده و مصرف مکمل های روغن ماهی

بر اساس تحقیقات و پژوهشات انجام شده در زمینه بهترین روش های ترک سیگار و دارو ها و مکمل های تاثیر گذار در روند ترک سیگار از لحاظ ثبات، ماندگاری، مدت زمان و… بسیاری از محققان استفاده و مصرف مکمل های روغم ماهی را توصیه کرده اند.

چرا که بنا به تحقیقات مصرف اسید های چرب امگا 3 موجود در گوشت های انواع ماهی ها، روغن ماهی ها و محصولات بدست آمده از ماهی ها میل به مصرف انواع دخانیات از جمله سیگار را به شدت کاهش می دهد.

استفاده از گیاهان دارویی

طبق توصیه افراد متخصص در طب سمنی و گیاه دارویی مصرف و استفاده از برخی گیاهان دارویی که باعث تامین نیاز های فرد در تلاش برای ترک سیگار، تغیر خلق و طبع بدن فرد سیگاری از طبعی به غیر از طبع و خلق عادت کرده به سیگار و نیکوتین و… می توان روند ترک سیگار را با جدیت بیشتری در پیش گرفت به نوعی که گیاهان دارویی ار تاثیر به سزایی در هر جنبه از اعمال و رفتار در افراد سیگاری خواهند داشت.

گیاهان-داروئی

دور کردن استرس

افرادی که سعی دردترک سیگار دارند به دلیل کمبود نیکوتین خون و مغز و سیستم عصبی در اوایل دوره ترک سیگار از تعادل روحی و عصبی برخوردار نیستند که با افزایش مدت زمان روند ترک سیگار تعادل روحی و عصبی آنها به حالت تعادل و بلکه فراتر از تعادل باز خواهد گشت.

یکی از چالش هایی که در طی روند ترک سیگار برای افراد در تلاش برای ترک سیگار وجود دارد استرس و عدم تعادل عصبی در مواقع کمبود مصرف سیگار و نیکوتین است که باعث انجام برخی رفتار مانند پشیمانی و وسوسه به بازگشت مصرف سیگار می شود که بهترین و خاص ترین راه مقابله و درمان این استرس و فشارات عصبی استفاده از آرام بخش های گیاهان دارویی است که می توان گفت از عوارضی ناچیز و ناممکن برخوردار هستند.

بهره مندی از طب سوزی

یکی دیگر از روش های موثر و تاثیر گذار در ترک سیگار بهره مندی و تجربه طب سوزنی توسط افراد متخصص و ماهر است کهتاثیر به سزایی در روند ترک سیگار به همراه داشته و مورد تائید بسیاری از متخصصان و پزشکان معالج فعال در این زمینه بوده و می توان گفت از هیچ نوع عوارضی در صورت تجربه آن بوسیله افراد متخصص و ماهر در این زمنیه برخوردار نیست.

 ترک سیگار به روش NRT

در ادامه انواع روش های ممکن و توصیه و کشف شده برای ترک سیگار یکی از روش هایی که در چند سال اخیر مورد توجه قرار گرفته است می توان به روش ترک سیگار به روش جایگزینی نیکوتین اشاره کرد که به وسیله انواع محصولات و خوراکی ها و در برخی مواقع بوسیله سیگار های الکترونیکی صورت می گیرد اشاره کرد.

در این روش افراد در تلاش برای ترک سیگار سعی بر این دارند تا جایگزینی برای ترک سیگار خود یافته و رفته رفته مصرف سیگار و نیکوتین خود را کاهش دهند به گونه ای که در تلاش برای یافتن عادت جدیدی به جای مصرف سیگار هستند.

روش-جایگزین-کردن-نیکوتین-با-سیگار-الکترونیکی

این روش از سوی بسیاری از متخصصان در مواردی درست و تاثیر گذار و در مواردی غلط و توصیه نشدنی است چرا که در برخی مواقع جایگزینی عادت مصرف سیگار با برخی فعالیت ها و اعمال مانند فعالیت ها بدنی و تحرکات، خواندن کتاب، پیاده روی، نوشیدن آب، هم صحبت شدن با اطرافیان و… موثر و تاثیر گذار بوده و در برخی مواقع مانند مصرف سیگار های الکترونیک برای جایگزینی مصرف سیگار از تاثیری منفی علاوه بر تاثیر مثبت بر روی خود فرد و اطرافیان به ویژه سلامت کودکان به دنبال دارد.

ترک سیگار چقدر طول می کشد؟

بنا به تمامی گفته های مطالب بالا ترک سیگار و مدت زمان ترک کامل سیگار توسط افراد در تلاش برای ترک سیگار بر اساس راه و روشی که برای ترک سیگار انتخاب می کنند می توانند مختلف باشد اا بر اساس متدی کلی که برای ترک سریع سیگار وجود دارد و گفته شد تر ک سیگار مدت زمانی حدودا یک ماهه برای رهایی از 90 درصد با میل به مصرف سیگار، سه الی چهار هفته برای دفع اکثر سموم موجود و انباشته شده در بدن و حدودا یک الی دو سال برای ترمیم و بازیابی تمامی اندام ها و اعضای تحت تاثیر و درگیر با عوارض مصرف سیگار به طول می کشد.

البته مدت زمان دفع اکثریت سموم، بازیابی و ترمیم اعضا و اندام های درگیر و تحت تاثیر با عوارض مصرف سیگار به عوامل مختلفی مانند مدت زمان مصرف سیگار، میزان نیکوتین و قطران سیگار مصرفی، شدت استنشاق دود سیگار، مدت زمان قرار گرفتن در معرض دود سیگار و… بستگی دارد.

مدت-زمان-ترک-سیگار

به همین دلیل بنابه تاثیر این موارد در پاکسازی بدن، سموم موجود در سیستم ادراری و مجاری تخلیه ادرار حدودا 7 الی 10 روز، سموم موجود در خون تا حدودا 10 روز بعد از ترک سیگار در گردش خون و سموم موجود در سیستم گوارشی و لنفاوی تا 4 روز پس از ترک سیگار در بزاق دهان قابل تشخیص هستند.

عوارض ترک سیگار

ترک هر نوع اعتیاد و عادت به یک ماده، رفتار، گفتار، افکار در هر انسانی از عوارضی اجتناب ناپذیر برخوردار است به گونه ای که ترک سیگار هم از عوارضی برای افراد در تلاش برای ترک سیگار در بر دارد که از اصلی ترین و شاخص ترین چالش های روند ترک سیگار محسوب می شوند.

اما همانطور که گفتیم با انتخاب بهترین روش ترک سیگار بنا به خلق و خو، شخصیت و تیپ شخصیتی خود می توانید از بسیاری رو های گفته شده مانند مدیتیشن و کسب آرامش، تغیر سبک زدگی، بهره مندی از روش های طبیعی و گیاهان داروئی در روند ترک سیگار عوارض دوره ای ترک سیگار را به بهترین نحو ممکن پشت سر بگذارید.

از جمله عوارض و چالش های مراحل بعدی ترک سیگار می توان به گرایش شدید برای مصرف مجدد نیکوتین، سوزش دست ‌و پا، تعریق، تهوع و گرفتگی روده، سردرد و سرگیجه، سرفه بعد از ترک سیگار ، گلو درد، بی‌ خوابی، مشکل تمرکز، اضطراب، تحریک ‌پذیری، افسردگی، خستگی، یبوست، افزایش وزن و… اشاره کرد.

مطالب مرتبط:

موثر ترین مراحل ترک سیگار

عوارض ترک سیگار چقدر طول می کشد؟

بهترین مارک های سیگار در ایران

کلام آخر

ما در مطلب بالا با روانکده به بررسی مسئله اعتیاد، اعتیاد به سیگار، ترک سیگار، فواید ترک سیگار، راه های ترک سیگار، ترک سیگار با استفاده از نمک، ترک سیگار به روش های طبیعی، ترک سیگار به روش NRT ،مدت زمان ترک سیگار و عوارض ترک سیگار پرداختیم و امیدواریم شما با مطالعه و داشتن این مطلب به تمامی سوالات خود در این زمینه پاسخی دقیق و کامل را یافته باشید.

سوالات رایج در مورد راه های ترک سیگار

اعتیاد چیست؟

اعتیاد با عادت و وابستگی بیش از حد به یک ماده، فعل، رفتار، افکار و یا هر چیز دیگری است که زندگی و حال و آینده فرد را تحت تاثیر قرار دهد.

اعتیاد به سیگار چیست؟

اعتیاد به سیگار نیز همانند سایر اعتیاد ها به مواد های مخدر است که افراد دارای اعتیاد به سیگار در ذهن و اندیشه خود بدون مصرف سیگار قادر به ادامه زندگی نیستند در حالی که این مسئله کاملا اشتباه است.

فواید ترک سیگار چیست؟

در مطلب بالا به طور کامل به بررسی تمامی فواید ترک سیگار از سوی افراد در تلاش برای ترک برای خود، اطرافیان و بویژه کودکان پرداختیم.

راه های ترک سیگار چیست؟

در مطلب بالا به طور کامل و جامع به روش ها، متد ها و راه های ترک سیگار توصیه شده از سوی متخصصان، پژوهشگران و پزشکان معالج فعال در این زمینه پرداختیم.

ترک سیگار با نمک چگونه است؟

ادعای ترک سیگار با استفاده و مصرف نمک از سوی هیچ یک از متخصصان، محققان و پژوهشگران فعال در این زمینه دلیل عدم وجو اثبات و دلیل علمی و قانع کننده توصیه نمی شود.

ترک سیگار به روش های طبیعی چگونه است؟

از رایج ترین و مهم ترین راه های چند سال  اخیر در ترک سیگار بهره مندی از روش های طبیعی در ترک سیگار است که در مطلب بالا به بررسی تمام و کمال این موضوع پرداخته ایم.

ترک سیگار به روش NRT چگونه است؟

از دیگر روش های ترک سیگار می توان به روش جایگزینی نیکوتین با برخی موارد اشاره کرد که بسیاری از متخصصان و پزشکان معالج این روش را در برخی موارد به شدت توصیه و در برخی موارد به شدت منع می کنند که در مطلب بالا به دلایل آنان پرداخته ایم.

ترک سیگار چقدر طول می کشد؟

مدت زمان ترک سیگار در افراد سیگاری بر اساس خلق و تیپ شخصیتی آنا و صد البته بر اساس روش و متدی که در ترک سیگار پیش گرفته اند متفاوت است که به در مطلب بالا به طور کلی به مدت زمان دفع انواع سموم در انواع اعضا و اندام های حیاتی و درگیر با عوارض سیگار پرداخته ایم.

عوارض های ترک سیگار کدامند؟

ترک سیگار همانند ترک هر عادت و اعتیادی به انواع مواد، رفتار، گفتار، افکار و… از عوارضی اجتناب ناپذیر برخوردار است که بنابه برخی مولفه های در مصرف مواد مخدر عوارض های ترک سیگار نیز متفاوت هستند.

درباره “راه های ترک سیگار” بیشتر بخوانید:

2 یک نظر

  1. اسدالله خسروی پاسخ

    فوق العاده بود. تلاش به این میگین. یک دلار نداشت کفششو درست کنه، اما بازم امیدش رو از دست نداد و طرح انیمیشنی زد. حرفی برا گفتن نمی ذاره این والت دیزنی. خدایش این تلاشه باید هم نتیجهش بشه کمپانی دیزنی و شهرت بی پایان.
    در ضمن یک دست مریزاد هم بگوییم به نویسنده این مقاله با حال آقای شهری، خیلی عالی بود. دست شما درد نکنه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *