تاریخ امروز :31 فروردین 1403
اختلال رفتار های ایذایی (مخرب) چیست؟

اختلال رفتار های ایذایی (مخرب) چیست؟

طبق گفته انجمن روانشناسی آمریکا، قلدری نوعی رفتار پرخاشگرانه است که در آن شخصی به طور عمدی و مکرر باعث آسیب یا ناراحتی فردی دیگری می شود. قلدری فقط در کلاس های درس و زمین بازی دیده نمی شود، بلکه در خانه، محل کار و آنلاین نیز دیده می شود.

70.4 درصد از کارکنان مدرسه همواره شاهد قلدری بوده اند، 62 درصد شاهد قلدری دو بار یا بیشتر در ماه و 41 درصد شاهد قلدری یک بار در هفته یا بیشتر بوده اند. بیماری روانی و قلدری همبستگی قوی دارند و می توانند بر عزت نفس تاثیر بگذارند و منجر به تاثیرات منفی بر ذهنیت فرد شوند.

رابطه بین بیماری روانی و قلدری بار ها و بار ها ثابت شده است و اگرچه درمان بیماری روانی یکسان است، راه‌ های زیادی برای پیشگیری و توقف قلدری قبل از این که فرد در معرض خطر اختلال سلامت روان باشد وجود دارد. حتی اگر قلدری معمولا در دوران کودکی اتفاق می افتد، تاثیر آن می تواند تا بزرگسالی ادامه یابد. دانشگاه دوک اخیرا تحقیقی را انجام داده است که نشان می‌دهد میزان آگورافوبیا و اختلالات هراس با قلدری بسیار افزایش می ‌یابد.

مسائل مربوط به سلامت روانی مانند افسردگی، اضطراب و عزت نفس پایین، بسیاری از بزرگسالانی را که زمانی در کودکی مورد آزار و اذیت قرار می ‌گرفتند، آزار می ‌دهد.

علاوه بر این، یک مطالعه جدید در کالج کینگ لندن در بریتانیا نشان می دهد که قلدری ممکن است باعث تغییرات فیزیکی در مغز و افزایش احتمال بیماری روانی شود. نتایج نشان داد که قلدری شدید با تغییرات در حجم مغز و سطح اضطراب در سن 19 سالگی مرتبط است.

قلدری ممکن است حجم بخش‌ هایی از مغز به نام دم و پوتامن را کاهش دهد. دم در چگونگی یادگیری مغز، به ویژه نحوه پردازش خاطرات، نقش مهمی دارد. این قسمت از مغز از اطلاعات تجربیات گذشته برای تاثیرگذاری بر اقدامات و تصمیمات آینده استفاده می کند. پوتامن حرکات را تنظیم می کند و بر یادگیری تاثیر می گذارد.

خطرات بلند مدت مرتبط با رفتار های ایذایی

خطرات بلند مدت مرتبط با رفتار های ایذایی

با وجود سیستم ‌های حمایتی و درمان فوری و مناسب سلامت روان، پیشگیری از عواقب طولانی‌ مدت مرتبط با قلدری را می ‌توان به حداقل رساند. با این حال، بدون مداخله، کودکان در معرض خطر موارد زیر هستند:

  • افسردگی مزمن
  • افزایش خطر افکار خودکشی، برنامه ریزی برای خودکشی و اقدام به خودکشی
  • اختلالات اضطرابی
  • اختلال استرس پس از سانحه
  • سلامت عمومی ضعیف
  • رفتار های خود تخریبی، از جمله آسیب رساندن به خود
  • سوء مصرف مواد
  • مشکل در برقراری روابط متقابل، دوستی و اعتماد

خلق ایذایی چیست؟

آزار و شکنجه عبارت است از بدرفتاری سیستماتیک فرد یا گروه توسط فرد یا گروه دیگری است. رایج ترین اشکال آزار و شکنجه مذهبی، نژاد پرستی و آزار و شکنجه سیاسی است، اگرچه به طور طبیعی بین این اصطلاحات همپوشانی وجود دارد.

ایجاد رنج، آزار و اذیت، زندان، حبس، ترس یا درد، همه عواملی هستند که ممکن است آزار و شکنجه را ایجاد کنند، اما همه رنج ها لزوما آزار و اذیت را ایجاد نمی کنند. آستانه شدت منشا بحث های زیادی بوده است.

رفتار ایذایی چیست؟

قلدری رفتار عمدی است که معمولا تکرار می شود و باعث آسیب به شخص دیگری می شود. می تواند کلامی، فیزیکی، روانی یا اجتماعی باشد. می تواند به صورت حضوری یا آنلاین و در شبکه های مجازی اتفاق بیفتد.

افسردگی دیس تایمی چیست؟ بیشتر بخوانید: افسردگی دیس تایمی چیست؟

این می تواند واقعا آشکار باشد یا می تواند از دیگران پنهان شود. این می تواند فردی باشد که قلدری را انجام می دهد یا گروهی از افراد که قدرت بیشتری بر شخص دیگری دارند.

درمان اختلال ایذایی

درمان اختلال ایذایی

قلدری نوعی سوء استفاده است که می تواند تاثیرات ماندگاری داشته باشد و در نتیجه با افرادی که مورد آزار و اذیت قرار گرفته اند، معمولا مشابه با مشتریانی که نوعی رویداد آسیب زا را پشت سر گذاشته اند، رفتار می شود، زیرا قلدری می تواند به عنوان نوعی آسیب دیده شود.

سه هدف درمانی برای درمان کودک یا بزرگسالی که مورد آزار و اذیت قرار گرفته است عبارتند از:

  1. طرحی برای توقف سوء استفاده
  2. کمک به فرد برای بازسازی عزت نفس خود
  3. آموزش الگو های فکری سازنده جدید برای کمک به موفقیت فرد

هم در حال و هم در آینده روان ‌درمانی با استفاده از درمان شناختی رفتاری و اشکال مختلف تروما درمانی می ‌تواند به فرد کمک کند تا دردسرساز ترین خاطرات ناشی از سوء استفاده را شناسایی کند و راه ‌های جدیدی را برای عبور از تروما بیاموزد.

اغلب اوقات افرادی که مورد آزار و اذیت قرار می گیرند از افکار و رفتار های مخرب خود آگاه نیستند. درمان شناختی – رفتاری به افراد کمک می ‌کند تا مکانیسم ‌های مقابله ‌ای ناسازگارانه خود را درک کنند و روی جایگزینی آن‌ ها با مکانیسم‌ های مثبت‌ تر کار کند.

این نوع درمان با الگو های تفکر مخرب مقابله می کند، با تحریف ها مقابله می کند، دیوار شک به خود را می شکند و به قربانی کمک می کند تا اعتماد به نفس و کنترل زندگی خود را بازیابد. اگر فردی مبتلا به افسردگی، PTSD، اضطراب یا هر اختلال سلامت روان دیگری تشخیص داده شده باشد، می توان از درمان های خاص شامل دارو و روان درمانی برای درمان آن اختلال خاص استفاده کرد.

اختلال odd چیست؟

اختلال نافرمانی مقابله ای (ODD)  نوعی اختلال رفتاری است. بیشتر در دوران کودکی تشخیص داده می شود. کودکان مبتلا به ODD نسبت به همسالان، والدین، معلمان و دیگر شخصیت ‌ها سرکش و خصمانه هستند. آن ها برای دیگران بیشتر از خودشان نگران هستند.

اختلال سلوک

اختلال سلوک به گروهی از مشکلات رفتاری و عاطفی تکراری و مداوم در نوجوانان اطلاق می شود. کودکان و نوجوانان مبتلا به این اختلال در پیروی از قوانین، احترام به حقوق دیگران، نشان دادن همدلی و رفتاری که از نظر اجتماعی قابل قبول است، مشکل زیادی دارند.

 اختلال ایذایی به انگلیسی

Harassment disorder یا Disorder of bullying behaviors

درباره “اختلال رفتار های ایذایی (مخرب) ” بیشتر بخوانید:

3 یک نظر

  1. عزیز شفیعی پاسخ

    بسیار قابل فهم‌وروشن‌ بود ممنون از سایت‌خوبتون‌ خیلی به کارم‌اومد مطالب واقعا مفید بود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *