تاریخ امروز :29 اسفند 1402
آنتروپوفوبیا یا ترس از مردم چیست؟

آنتروپوفوبیا یا ترس از مردم چیست؟

آنتروپوفوبیا ترس از مردم است. این یک تشخیص بالینی رسمی نیست. بسیاری از متخصصان این بیماری را یک فوبیا خاص می دانند. افراد مبتلا به آنتروپوفوبیا از تصور این که در کنار دیگران هستند، احساس ترس یا اضطراب شدید می کنند. بر خلاف سایر اختلالات اضطراب اجتماعی، آنتروپوفوبیا ترس از خود افراد است، نه از موقعیت های اجتماعی.

آنتروپوفوبیا چیست؟

آنتروپوفوبیا ترس از مردم است. افراد مبتلا به آنتروپوفوبیا ممکن است از تجمع دوری کنند، از تماس چشمی بترسند یا نگران قضاوت شدنشان باشند. آنتروپوفوبیا در راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی (DSM-5)  یک اختلال بالینی نیست، اما بسیاری از مردم آن را یک فوبیا خاص می دانند.

مانند سایر فوبیا های خاص، آنتروپوفوبیا شامل اضطراب شدیدی است که متناسب با تهدید واقعی نیست. بسیاری از افراد مبتلا به فوبیای خاص می دانند که ترس غیرمنطقی است. اما آن ها در کنترل علائم یا افکار مزاحم و ترسناک مشکل دارند.

تفاوت بین فوبیای اجتماعی، اختلال اضطراب اجتماعی و انسان هراسی

آنتروپوفوبیا می تواند بخشی از یک اختلال اضطراب اجتماعی باشد، اما این دو اصطلاح دقیقا یکسان نیستند. افراد مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی در موقعیت های اجتماعی، مانند رفتن به قرار ملاقات یا صحبت با پیشخدمت، پریشانی شدیدی را احساس می کنند. افراد مبتلا به آنتروپوفوبیا بدون در نظر گرفتن شرایط، از مردم احساس ترس می کنند.

فوبیای اجتماعی (social phobia)  نام قبلی اختلال اضطراب اجتماعی است. فردی که دارای اختلال اضطراب اجتماعی است، اگر در جمعیتی باشد که کسی او را نمی شناسد، ممکن است احساس اضطراب نداشته باشد. اما فرد مبتلا به آنتروپوفوبیا در هر جمعیتی احساس اضطراب می کند. ترس آن ها مختص مردم است، نه مختص محیط های اجتماعی.

آنتروپوفوبیا و سایر فوبیا های خاص بیشتر در نوجوانان و زنان دیده می شود. از هر 5 نوجوان حدود 1 نفر فوبیای خاصی را در مقطعی تجربه می کند. از هر 10 بزرگسال یک نفر در طول زندگی خود فوبیای خاصی را تجربه می کند.

چه چیزی باعث آنتروپوفوبیا می شود؟

انسان هراسی همیشه دلیل مشخصی ندارد. در صورتی که موارد زیر را داشته باشید یا تجربه کرده باشید، ممکن است بیشتر در معرض ابتلا به آنتروپوفوبیا باشید:

  • خیانت از عزیزان نزدیک
  • سابقه خانوادگی اختلالات اضطرابی
  • عدم تعادل هورمونی
  • مشکلات مربوط به غدد آدرنال (غده هایی که هورمون استرس تولید می کنند)

علائم آنتروپوفوبیا چیست؟

علائم آنتروپوفوبیا چیست؟

بسیاری از افراد مبتلا به آنتروپوفوبیا احساس «اضطراب پیش ‌بینی» می ‌کنند. اضطراب پیش بینی نگرانی یا ترس از یک رویداد آینده است. با آنتروپوفوبیا، افراد ممکن است قبل از این که در اطراف افراد دیگر قرار بگیرند، بیش از حد نگران باشند. آن ها ممکن است در مورد:

  • قضاوت شدن توسط دیگران
  • دیده شدن
  • برقراری تماس چشمی

این اضطراب اغلب باعث علائم فیزیکی می شود. افراد ممکن است تجربه کنند:

افسردگی دیس تایمی چیست؟ بیشتر بخوانید: افسردگی دیس تایمی چیست؟

  • مشکل در تنفس یا تنگی نفس
  • پوست برافروخته
  • حالت تهوع یا استفراغ
  • ضربان قلب سریع یا تپش قلب
  • تعریق
  • لرزش

آنتروپوفوبیا چگونه تشخیص داده می شود؟

آنتروپوفوبیا دستورالعمل های تشخیصی بالینی خاصی ندارد. با این حال، مشاور  شما ممکن است علائم آنتروپوفوبیا را با پرسیدن موارد زیر شناسایی کند:

  • آیا موقعیت های اجتماعی یکسان همیشه باعث ترس یا اضطراب می شود؟
  • آیا دوری جستن از افراد در روال روزمره شما اختلال ایجاد می کند؟
  • آیا این اضطراب شش ماه یا بیشتر طول کشیده است؟

گاهی اوقات ترس از افراد نشانه تشخیص دیگری مانند اختلال اضطراب اجتماعی است. آنتروپوفوبیا همچنین ممکن است ارتباط نزدیکی با تایجین کیوفوشو داشته باشد. تایجین کیوفوشو پریشانی یا ترس از روابط بین فردی، به ویژه ترس از توهین به دیگران است. این یک تشخیص خاص فرهنگ است که در کره و ژاپن یافت می شود.

افراد همچنین ممکن است انسان هراسی را همراه با موارد زیر تجربه کنند:

آیا درمانی برای انسان هراسی وجود دارد؟

هیچ درمانی برای آنتروپوفوبیا وجود ندارد. اما، برای بسیاری از افراد، علائم با درمان بهبود می یابند. برای برخی، ترس از مردم به اندازه ای کاهش می یابد که دیگر در زندگی روزمره تداخل ایجاد نمی کند.

آنتروپوفوبیا چگونه درمان می شود؟

آنتروپوفوبیا چگونه درمان می شود؟

هیچ درمان خاصی برای آنتروپوفوبیا وجود ندارد. برخی از درمان ‌های فوبیای خاص ممکن است کمک کند:

  • مواجهه درمانی: اغلب اولین درمان برای فوبیای خاص است. تا 90 درصد از افرادی که به طور مداوم از مواجهه درمانی استفاده می کنند علائم کاهش یافته است. مواجهه درمانی شامل وارد کردن تدریجی ترس خاص به زندگی شما است. ممکن است تصور کنید که با دیگران تعامل دارید. بعدا، ممکن است تمرین کنید که در کنار گروه های کوچکی از مردم باشید.
  • درمان شناختی رفتاری (CBT): شامل صحبت با یک درمانگر در مورد علائم است. شما یاد می گیرید که افکار غیر منطقی را شناسایی کرده و آن ها را با افکار منطقی جایگزین کنید. CBT ممکن است به اندازه مواجهه درمانی برای افراد مبتلا به علائم شدید فوبیا مفید نباشد.
  • هیپنوتیزم درمانی: شامل آرامش هدایت شده و تمرکز متمرکز است. مشاور شما را به حالتی با چنان تمرکز شدیدی راهنمایی می کند که به طور موقت از محیط اطراف خود بی خبر هستید. هیپنوتیزم درمانی اغلب موفقیت درمان فوبیا را افزایش می دهد.
  • دارو ها: ممکن است برای اختلالات اضطرابی یا برخی فوبیا های خاص مفید باشند. به عنوان مثال، برای جلوگیری از حملات پانیک (اضطراب شدید و ناگهانی که باعث علائم فیزیکی می شود) ممکن است قبل از برخی رویداد ها دیازپام (Valium®) یا آلپرازولام (Xanax®)  مصرف کنید. دارو برای همه مناسب نیست، بنابراین قبل از شروع یک داروی جدید با مشاور خود صحبت کنید.

چگونه می توانم بر علائم آنتروپوفوبیا غلبه کنم؟

افراد مبتلا به آنتروپوفوبیا نیز می توانند تکنیک های آرام سازی را بیاموزند. تمرین این تکنیک ها می تواند به کاهش اضطراب شما کمک کند، به خصوص زمانی که در معرض چیزی هستید که از آن می ترسید. شما ممکن است:

  • ورزش های هوازی، مانند انجام 20 جک جامپینگ زمانی که احساس اضطراب می کنید.
  • مراقبه کنید یا از تکنیک های تصویرسازی هدایت شده برای مدیریت استرس استفاده کنید.
  • تکنیک های تنفس را تمرین کنید.

درباره “آنتروپوفوبیا یا ترس از مردم ” بیشتر بخوانید:

5 یک نظر

  1. مسلم نهاوندی پاسخ

    سلام. مدرک کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی واحد الکترونیک دانشگاه آزاد، مورد تایید سازمان نظام روانشناسی برای کسب پروانه اشتغال هست؟ ممنون میشم اطلاعات درستی به بنده بدین. چون میخوام در این دانشگاه ثبت نام کنم گفتم قبلش مطمئن بشم. سپاسگزارم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *