تاریخ امروز :10 فروردین 1403
هیپنوتیزم درمانی چیست؟

هیپنوتیزم درمانی چیست؟

هیپنوتیزم درمانی یک روش کمکی است که از هیپنوتیزم برای کمک به درمان علائم خاص یا شرایط سلامتی استفاده می کند. هیپنوتیزم درمانی با القای یک حالت هیپنوتیزمی مشخص شده با هوشیاری بیداری عمل می کند که به افراد اجازه می دهد توجه بیرونی جدا شده و تمرکز بر تجربیات درونی را تجربه کنند. گاهی اوقات به عنوان بخشی از یک برنامه درمانی برای فوبیا و سایر اختلالات اضطرابی استفاده می شود. همچنین گاهی اوقات برای مدیریت درد، کاهش وزن، ترک سیگار و انواع کاربرد های دیگر استفاده می شود.

کاوش های رسمی در کاربرد های درمانی هیپنوتیزم در اواخر دهه 1700 آغاز شد اما تا همین اواخر اعتبار علمی به دست نیاورد. محققان مدرن بیشتر بررسی کرده‌ اند که چگونه می ‌توان از هیپنوتیزم استفاده کرد، چه شرایطی را می ‌تواند درمان کند و تا چه حد ممکن است در مقایسه با سایر درمان ‌ها موثر باشد.

تکنیک های هیپنوتیزم درمانی

در طول یک جلسه هیپنوتیزم درمانی، افراد از طریق فرآیندی هدایت می شوند تا حالت خلسه مانندی را ایجاد کنند که به آن ها کمک می کند ذهن خود را متمرکز کنند، راحت تر به پیشنهادات پاسخ دهند و عمیقا آرام شوند. هیپنوتیزم درمانی از آگاهی بیشتر از حالت هیپنوتیزم استفاده می کند تا به شما کمک کند بر روی یک مشکل عمیق تر تمرکز کنید.

  • آرامش: شما توسط هیپنوتیزم درمانگر هدایت خواهید شد تا خود را در حالت آرامش و آرامش تجسم کنید، حتی زمانی که با یک رفتار مشکل ساز یا موضوع ترس خود مواجه می شوید.
  • پیشنهاد: هیپنوتیزم شما ممکن است پیشنهادات ملایمی برای تغییرات رفتاری ارائه دهد که می تواند به شما در غلبه بر مشکل کمک کند. به عنوان مثال، ممکن است به شما یاد داده شود که در طول یک واکنش فوبیک، خود را به عنوان یک مشاور حمایت کننده ببینید، بنابراین یاد بگیرید که به خود و توانایی خود برای عبور از موقعیت اعتماد کنید.
  • مهارت های مقابله ای: ممکن است برخی از مهارت های مقابله ای شناختی رفتاری مانند تصویرسازی هدایت شده و STOP به شما آموزش داده شود! تکنیکی که می توانید هنگام رویارویی با ترس یا اضطراب از آن استفاده کنید.
  • کاوش در تجربیات گذشته: حتی ممکن است تشویق شوید که در مورد اولین باری که رفتار یا مشکلی را که می‌خواهید بر آن غلبه کنید و احساسی که در آن لحظه داشتید، صحبت کنید.

هیپنوتیزم درمانی به چه چیزی می تواند کمک کند؟

دلایل مختلفی وجود دارد که چرا یک فرد ممکن است بخواهد هیپنوتیزم درمانی را امتحان کند. تحقیقات نشان می دهد که برخی از کاربرد های ممکن عبارتند از:

  • شرایط درد مزمن
  • علائم زوال عقل
  • تهوع و استفراغ مربوط به شیمی درمانی
  • درد هنگام زایمان، عمل های دندانپزشکی یا جراحی
  • بیماری های پوستی، مانند پسوریازیس و زگیل
  • علائم سندرم روده تحریک پذیر (IBS)
  • علائم اختلال کمبود توجه بیش فعالی (ADHD)

هیپنوتیزم درمانی ممکن است توسط پزشکان و روانشناسان دارای مجوز در درمان شرایطی مانند اختلالات اضطرابی، افسردگی، اختلالات خوردن و اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) نیز مورد استفاده قرار گیرد. هیپنوتیزم درمانی همچنین ممکن است برای تغییر یا کاهش رفتار های مشکل ساز مفید باشد. به همین دلیل، گاهی اوقات برای کمک به افراد برای ترک سیگار، کاهش وزن و خواب بهتر استفاده می شود.

مزایای هیپنوتیزم درمانی

مزایای هیپنوتیزم درمانی

برخی از افراد ممکن است نتایج چشمگیری را با هیپنوتیزم درمانی تجربه کنند. در موارد دیگر، افراد ممکن است به سادگی احساس آرامش کنند. برخی از مزایای هیپنوتیزم درمانی ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • آگاهی: برخی از افراد در طول کل تجربه کاملا آگاه هستند. آن ها هر چیزی را که اتفاق می افتد به یاد می آورند و حتی می توانند در حین هیپنوتیزم صحبت کنند. افراد دیگر ممکن است حالت ‌هایی از آرامش را تجربه کنند که بسیار عمیق است.
  • تمرکز: بیشتر اوقات ما حواسمان به اطرافمان پرت می شود. فرقی نمی ‌کند تلویزیون صدا کند، بچه‌ های تان به دنبال توجه باشند یا همسرتان بخواهد صحبت کند، تمرکز کامل روی خودتان دشوار است. ذهن خودآگاه ما نیز درهم و برهم است. هدف از جلسه درمانی برای شکستن این نگرانی‌ های روزمره است و به شما این امکان را می‌ دهد که کاملا روی مشکل مورد نظر تمرکز کنید.
  • آرامش: در حالت هیپنوتیزم، شما عمیقا آرام هستید. ذهن خودآگاه شما ساکت است و به ذهن ناخودآگاه شما اجازه می دهد تا عمیقا روی مسئله شما تمرکز کند. شما همچنین آرام ‌تر هستید و بنابراین پذیرای مواجهه با مشکلات یا ترس‌ های خود هستید.

اکثر هیپنوتیزم‌ ها از یک سری پیام ‌های آرام ‌بخش مانند «شما در امان هستید» و «هیچ‌ کس نمی ‌تواند به شما آسیب برساند» استفاده می ‌کنند تا به شما اطمینان دهند که در طول هیپنوتیزم می ‌توانند به طور عینی با مشکلات خود بدون واکنش وحشت‌ زده روبرو شوند. در حالی که ممکن است به افراد کمک کند تا با مشکلات مربوط به استرس و اضطراب کنار بیایند، اما ممکن است زمانی که همراه با درمان های خط اول مانند درمان شناختی رفتاری (CBT) و دارو ها استفاده می شود، بهترین کاربرد را دارد.

نتایج یک مطالعه منتشر شده نشان داد که هیپنوتیزم درمانی برای درمان افسردگی خفیف تا متوسط ​​کم تر از CBT نیست. نتایج نشان داد که در جایی که CBT منجر به کاهش 38.5 درصدی در شدت علائم شد، هیپنوتیزم درمانی منجر به کاهش 44.6 درصدی شد. در حالی که هیپنوتیزم به طور کلی ایمن و قابل تحمل است، این بدان معنا نیست که برخی از خطرات بالقوه مانند موارد زیر را نخواهد داشت:

افسردگی دیس تایمی چیست؟ بیشتر بخوانید: افسردگی دیس تایمی چیست؟

  • هیپنوتیزم درمانی در برخی موارد می تواند خاطرات کاذب یا تحریف شده ایجاد کند.
  • افرادی که بسیار تلقین پذیر هستند ممکن است در هنگام هیپنوتیزم احساس کنترل شخصی کاهش یافته را تجربه کنند.
  • برخی از افراد ممکن است عوارض جانبی مانند اضطراب، سردرد یا سرگیجه را تجربه کنند.
  • هیپنوتیزم درمانی ممکن است برای افرادی که علائم روان پریشی مانند توهم و هذیان را تجربه می کنند مناسب نباشد.

به این دلایل، مهم است که همیشه قبل از تصمیم به هیپنوتیزم درمانی، ابتدا با پزشک خود مشورت کنید.

باور های غلط رایج در مورد هیپنوتیزم درمانی

باور های غلط رایج در مورد هیپنوتیزم درمانی

هیپنوتیزم درمانی هنوز بحث برانگیز تلقی می شود، زیرا بسیاری از متخصصان سلامت روان در مورد اثربخشی آن بحث می کنند. تعدادی از تصورات نادرست در مورد هیپنوتیزم درمانی وجود دارد که می تواند بر نحوه نگرش افراد به این ابزار درمانی تاثیر بگذارد.

هیپنوتیزم درمانی اغلب با هیپنوتیزم مرحله ای اشتباه گرفته می شود. هیپنوتیزور های صحنه مجریانی هستند که در خواندن افراد عالی هستند. آن ها به دنبال افراد برون گرا هستند که نمایشی عالی برای جمعیت به نمایش بگذارند. این که آیا سوژه های آن ها واقعا هیپنوتیزم شده باشند یا نه بحث برانگیز است، اما آن ها مایلند با پیشنهادات گاه ظالمانه هیپنوتیزم کننده را همراهی کنند.

هیپنوتیزم درمانی باعث نمی شود آن چه اتفاق افتاده را فراموش کنید. چیز هایی را که در حالت هیپنوتیزمی شما رخ می دهد به خاطر خواهید آورد، خواب یا بیهوش نخواهید بود و هر لحظه قادر خواهید بود خلسه هیپنوتیزمی را بشکنید.

هیپنوتیزم درمانی باعث از دست دادن کنترل شما نمی شود. در طول هیپنوتیزم، شما کنترل خود را حفظ می کنید. این امکان وجود ندارد که کسی شما را مجبور به انجام کاری برخلاف میل شما کند، حتی در حالت هیپنوتیزم. شما با کاری که در دست دارید هماهنگ خواهید بود و بنابراین ممکن است به اطراف خود توجه نکنید، اما همیشه مسئول اعمال، رفتار های خود خواهید بود.

هیپنوتیزم پذیر بودن به این معنی نیست که شما کم تر باهوش هستید. در حالی که برخی از مردم بر این باور اند که نمی توان آن ها را هیپنوتیزم کرد، تحقیقات نشان می دهد که اکثر مردم تا حد خاصی قابل هیپنوتیزم هستند. فقط حدود 10 درصد از مردم هیپنوتیزم کردن آن ها دشوار یا غیرممکن است.

درباره “هیپنوتیزم درمانی ” بیشتر بخوانید:

2 یک نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *