تاریخ امروز :29 اسفند 1402
آیا اعتماد به نفس اکتسابی است؟

آیا اعتماد به نفس اکتسابی است؟

بعضی از مردم فکر می کنند اعتماد به نفس یک خصلت ذاتی است که از طریق ژن و وراثت منتقل می شود، و بر این باورند که اگر بستگان درجه یک آنها اعتماد به نفس نداشته باشند، آنها هم از اعتماد به نفس محروم خواهند بود. در این مقاله می خواهیم اعتماد به نفس را تعریف کنیم و شما را با ماهیت و راه های افزایش آن آشنا سازیم.

اعتماد به نفس چیست؟

اعتماد به نفس به معنای باور داشتن به توانایی های خودمان است. به این معنی که اگر توانایی انجام یک کار را دارم، باور داشته باشم که از پس آن کار برخواهم آمد، پس جای نگرانی نیست.

نکته اینجاست که ممکن است در کاری بسیاری مهارت داشته باشیم، اما به دلیل عدم اعتماد به نفس، بسیار محتمل است که در آن کار شکست بخوریم.

اعتماد به نفس ذاتی است؟

اما با داشتن اعتماد به نفس معمولا در کارهایی که می دانیم می توانیم موفق شویم ، به نتیجه مطلوبمان خواهیم رسید. افرادی که اعتماد به نفس پایینی دارند معمولا زمانی که موفق به انجام کاری نمی شوند، واکنش و بازخوردهای دیگران و محیط پیرامون را مقصر می دانند و بهانه تراشی می کنند. اما باید بدانند که (آنقدرها که تصور می کنیم برای دیگران اهمیت نداریم،و این تصور که دیگران روی ما تمرکز کرده اند، اشتباه است.) دانستن این موضوع کمک زیادی به آنها می کند تا روی خودشان تمرکز کنند و با آرامش و آسودگی کارهایشان را انجام دهند.

اعتماد به نفس ذاتی است؟

اعتماد به نفس یک خصوصیت ذاتی نیست و مثل خیلی از مهارتهای دیگر می توان این مهارت را نیز آموخت. پس اعتماد به نفس یک مهارت آموختنی است و می توان آن را در وجود خود پرورش داد. افرادی که فکر می کنند اعتماد به نفس ذاتی است، هیچ تلاشی برای بهبود اعتماد به نفس خود نمی کنند و این موضوع روی کیفیت زندگی آنها تاثیر منفی و مخربی دارد.

اعتماد به نفس اصلا ذاتی نیست، امکان دارد هیچ یک از بستگان شما اعتماد به نفس نداشته باشند اما شما سرشار از اعتماد به نفس باشید و بالعکس، خانواده ای داشته باشید که اعتماد به نفس در وجود تک تک آنها موج میزند اما شما فاقد اعتماد به نفس باشید.

مطالب مرتبط: تفاوت عزت نفس و اعتماد به نفس

دکتر افسردگی در تبریز بیشتر بخوانید: دکتر افسردگی در تبریز

چطور اعتماد به نفسمان را تقویت کنیم

چطور اعتماد به نفسمان را تقویت کنیم؟

برای کسب مهارت اعتماد به نفس، در ابتدا باید کمبود اعتماد به نفس ریشه یابی شود، از آنجایی که اعتماد به نفس در کودکی و سنین پایین شروع به شکل گیری می کند، معمولا کمبود آن ریشه در کودکی فرد دارد و باید دلایل کمبود خودباوری، به صورت اصولی رفع شوند تا فرد بتواند با تمرین هایی اعتماد به نفس خود را بازیابد. خوشبختانه در هر مرحله از زندگی که باشید می توانید با یکسری راهکارهای عملی، مهارت اعتماد به نفس را تقویت کنید. به طور کلی برای کسب مهارت اعتماد به نفس و بهبود آن سه راهکار وجود دارد:

  1. راهکار اول شرکت کردن در کارگاه های افزایش مهارت اعتماد به نفس  و تمرین گروهی آن می باشد.
  2. راهکار دوم مشاوره فردی با روانشناس برای افزایش مهارت اعتماد به نفس است.
  3. راهکار سوم تمرینات و تکنیک های مفیدی است، که در سایت های روانشناسی و فضای مجازی به صورت رایگان در اختیار شما قرار می گیرد و شما می توانید با تمرین و تکرار آن تکنیک ها اعتماد به نفس خود را بهبود دهید.

مطالب مرتبط: افزایش اعتماد به نفس در کودکان و نوجوانان

در ادامه چند مورد از تمرین ها و تکنیک های افزایش خودباوری را خدمت شما ارائه می دهیم:

  • خود و توانایی ها و نقاط قوت و ضعف خویش را بشناسید.
  • نگرشی واقع گرایانه و مثبت به خود و توانایی هایتان داشته باشید.
  • برای خودتان اصول و مرزی را تعیین کنید.
  • نه گفتن را تمرین کنید.
  • خودتان را با دیگران مقایسه نکنید، بلکه فقط امروز خود را با گذشته خود مقایسه نمایید.
  • در زمینه ها و کارهایی که به آنها علاقه مند هستید به دنبال یادگیری و کسب مهارت باشید.

تمرین های افزایش خودباوری

  • به گفتگوهای درونی منفی با خودتان پایان دهید و از خودتحقیری و خودسرزنشی دست بردارید.
  • کمال گرایی را کنار بگذارید و باور کنید که هیچ کس، کامل و نقص نیست.
  • روی رشد ابعاد مثبت و نقاط قوت خودتان تمرکز کنید.
  • در کارها و روابط خود قاطع باشید.
  • جسارت صحبت کردن را تمرین کنید.
  • با افرادی که اعتماد به نفس بالایی دارند، در ارتباط باشید.
  • خودتان را با تمام داشته ها و نداشته هایتان دوست داشته باشید.

مطالب مرتبط: چگونه عزت نفس و اعتماد به نفس داشته باشیم

کلام آخر

در این مقاله، آموختید که اعتماد به نفس اکتسابی است و در هر شرایط و موقعیت نامطلوبی که بزرگ شده باشید، به جای اینکه ذهن خود را روی عواملی که منجر به ضعف اعتماد به نفس تان شده اند؛ درگیر کنید، به این فکر کنید که می توانید با تکنیک هایی اعتماد به نفس خود را ارتقا دهید و زندگی فوق العاده ای داشته باشید. همچنین از شما دعوت می کنیم برای دسترسی به راهکارهای بیشتری برای تقویت اعتماد به نفس، دیگر مقالات سایت روانکده را مطالعه نمایید .‎ ‎

درباره “آیا اعتماد به نفس اکتسابی است؟” بیشتر بخوانید:

به این مقاله امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *