تاریخ امروز :7 اردیبهشت 1403
افسردگی ماژور چیست؟

افسردگی ماژور چیست؟

احساس مستمر ناامیدی نشانه ای است که ممکن است افسردگی شدید داشته باشید که به عنوان افسردگی بالینی نیز شناخته می شود. با افسردگی شدید، ممکن است کار کردن، مطالعه کردن، خوابیدن، غذا خوردن و لذت بردن از دوستان و فعالیت ها دشوار باشد. برخی از افراد تنها یک بار در طول زندگی خود به افسردگی بالینی مبتلا می شوند، در حالی که برخی دیگر چندین بار در طول زندگی آن را تجربه می کنند. افسردگی شدید گاهی اوقات می تواند از نسلی به نسل دیگر در خانواده ها رخ دهد، اما اغلب ممکن است افرادی را تحت تاثیر قرار دهد که سابقه خانوادگی این بیماری را ندارند.

افسردگی اساسی یا بالینی چیست؟

اکثر مردم در مقطعی از زندگی خود احساس غم و اندوه می کنند. اما افسردگی بالینی با خلق و خوی افسرده در اکثر اوقات روز، گاهی به خصوص در صبح و از دست دادن علاقه به فعالیت ها و روابط عادی مشخص می شود.

علائمی که هر روز حداقل به مدت 2 هفته وجود دارند. علاوه بر این، طبق DSM-5 کتابچه راهنمای مورد استفاده برای تشخیص شرایط سلامت روان ممکن است علائم دیگری در افسردگی شدید داشته باشید. این علائم ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • خستگی یا از دست دادن انرژی تقریبا هر روز
  • تقریبا هر روز احساس بی ارزشی یا گناه
  • اختلال در تمرکز، عدم تصمیم گیری
  • بی خوابی یا پرخوابی (خواب بیش از حد) تقریبا هر روز
  • کاهش چشمگیر علاقه یا لذت تقریبا در همه فعالیت‌ ها در هر روز (به نام آنهدونیا، این علامت را می‌ توان با گزارش‌ هایی از افراد مهم نشان داد)
  • بی قراری یا احساس کند شده است
  • افکار مکرر مرگ یا خودکشی
  • کاهش یا افزایش قابل توجه وزن (تغییر بیش از 5 درصد وزن بدن در یک ماه)

چه کسانی در معرض خطر افسردگی اساسی هستند؟

بر اساس گزارش موسسه ملی سلامت روان، افسردگی اساسی حدود 6.7 درصد از جمعیت بالای 18 سال ایالات متحده را تحت تاثیر قرار می دهد. به طور کلی، بین 20 تا 25 درصد از بزرگسالان ممکن است در طول زندگی خود دچار یک دوره افسردگی اساسی شوند. افسردگی اساسی همچنین افراد مسن، نوجوانان و کودکان را تحت تاثیر قرار می دهد، اما اغلب در این جمعیت ها تشخیص داده نمی شود و درمان نمی شود.

آیا زنان بیشتر در معرض خطر افسردگی اساسی هستند؟

تقریبا دو برابر بیشتر از مردان، زنان به افسردگی اساسی یا بالینی مبتلا هستند. تغییرات هورمونی در دوران بلوغ، قاعدگی، بارداری، سقط جنین و یائسگی ممکن است خطر را افزایش دهد.

عوامل دیگری که خطر ابتلا به افسردگی بالینی را در زنانی که از نظر بیولوژیکی در برابر آن آسیب پذیر هستند، افزایش می دهد عبارتند از: افزایش استرس در خانه یا محل کار، متعادل کردن زندگی خانوادگی با شغل و مراقبت از والدین سالخورده. بزرگ کردن کودک به تنهایی نیز این خطر را افزایش می دهد.

علائم افسردگی شدید در مردان چیست؟

افسردگی در مردان به طور قابل توجهی کم تر گزارش شده است. مردانی که از افسردگی بالینی رنج می برند کم تر به دنبال کمک هستند یا حتی در مورد تجربه خود صحبت می کنند.

علائم افسردگی در مردان ممکن است شامل تحریک پذیری، عصبانیت، یا سوء مصرف مواد مخدر و الکل باشد (سوء مصرف مواد نیز می تواند دلیل افسردگی باشد نه نتیجه آن). سرکوب احساسات منفی می‌ تواند منجر به رفتار خشونت‌ آمیز شود که هم به درون و هم از بیرون هدایت می ‌شود. همچنین می تواند منجر به افزایش بیماری، خودکشی و قتل شود.

چه چیزی باعث افسردگی اساسی می شود؟

افسردگی دیس تایمی چیست؟ بیشتر بخوانید: افسردگی دیس تایمی چیست؟

چه چیزی باعث افسردگی اساسی می شود؟

برخی از محرک ها یا علل رایج افسردگی اساسی عبارتند از:

  • از دست دادن یکی از عزیزان از طریق مرگ، طلاق یا جدایی
  • انزوای اجتماعی یا احساس محرومیت
  • تغییرات عمده زندگی، نقل مکان، فارغ التحصیلی، تغییر شغل، بازنشستگی
  • تضاد های شخصی در روابط، چه با یک فرد مهم یا یک مافوق
  • آزار جسمی، جنسی یا عاطفی

چگونه افسردگی اساسی تشخیص داده می شود؟

یک متخصص بهداشت مانند پزشک مراقبت های اولیه یا روانپزشک یک ارزیابی پزشکی کامل انجام خواهد داد. ممکن است در ویزیت منظم پزشک، غربالگری افسردگی را دریافت کنید. متخصص در مورد سابقه روانپزشکی شخصی و خانوادگی شما می پرسد و از شما سوالاتی می پرسد که علائم افسردگی اساسی را بررسی می کند.

هیچ آزمایش خون، اشعه ایکس یا سایر آزمایشات آزمایشگاهی وجود ندارد که بتوان از آن برای تشخیص افسردگی اساسی استفاده کرد. با این حال، پزشک شما ممکن است آزمایش خون را برای کمک به تشخیص سایر مشکلات پزشکی که دارای علائم مشابه افسردگی هستند، انجام دهد. به عنوان مثال، کم کاری تیروئید می تواند برخی از علائم مشابه افسردگی را ایجاد کند، مانند مصرف و سوء مصرف الکل یا مواد مخدر، برخی دارو ها و سکته مغزی.

افسردگی اساسی چگونه درمان می شود؟

افسردگی اساسی یا بالینی یک بیماری جدی اما قابل درمان است. بسته به شدت علائم، پزشک مراقبت اولیه یا روانپزشک شما ممکن است درمان با دارو های ضد افسردگی را توصیه کند. آن ها همچنین ممکن است روان درمانی یا گفتگو درمانی را پیشنهاد دهند که در آن به وضعیت عاطفی خود می پردازید.

گاهی اوقات، دارو های دیگری به داروی ضد افسردگی اضافه می شود تا اثربخشی آن افزایش یابد. برخی دارو ها برای برخی افراد بهتر عمل می کنند. ممکن است لازم باشد پزشک شما دارو های مختلف را در دوز های مختلف امتحان کند تا مشخص کند کدام دارویی برای شما بهتر عمل می کند.

گزینه‌ های درمانی دیگری برای افسردگی بالینی وجود دارد مانند درمان تشنج الکتریکی که ECT یا شوک درمانی نیز نامیده می ‌شود که در صورت بی‌ اثر بودن دارو ها یا شدید بودن علائم می ‌توان از آن ها استفاده کرد. سایر درمان ‌های افسردگی که درمان آن دشوار است شامل کتامین داخل بینی یا تحریک مغناطیسی ترانس کرانیال (TMS) است.

آیا می توان از افسردگی اساسی پیشگیری کرد؟

هنگامی که یک دوره افسردگی اساسی را تجربه کردید، در معرض خطر ابتلا به افسردگی دیگر هستید. بهترین راه برای جلوگیری از یک دوره دیگر افسردگی، آگاهی از محرک ها یا علل افسردگی اساسی و ادامه مصرف دارو های تجویز شده برای جلوگیری از عود است. همچنین مهم است که بدانید علائم افسردگی اساسی چیست و در صورت داشتن هر یک از این علائم، زود تر با پزشک خود صحبت کنید.

درباره “افسردگی ماژور ” بیشتر بخوانید:

2 یک نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *