تاریخ امروز :29 اسفند 1402
مایندفولنس یا ذهن آگاهی چیست؟

مایندفولنس یا ذهن آگاهی چیست؟

آیا قرار است ذهن خود را پاک کنید و روی یک چیز تمرکز کنید؟ پس شما باید با مانیدفولنس یا ذهن آگاهی آشنا شوید.

تعریف ذهن آگاهی

ذهن آگاهی توانایی اولیه انسان برای حضور کامل، آگاهی از این که کجا هستیم و چه کاری انجام می‌ دهیم، نه بیش از حد واکنش ‌پذیر یا تحت تأثیر آنچه در اطراف ما می‌ گذرد، است.

ذهن آگاهی کیفیتی است که هر انسانی بر روی کاری در حال انجام آن است، را می گویند، این چیزی نیست که شما باید آن را تداعی کنید، فقط باید یاد بگیرید که چگونه به آن دسترسی داشته باشید.

انواع تمرین ذهن آگاهی

در حالی که ذهن آگاهی ذاتی است، می توان آن را از طریق تکنیک های اثبات شده پرورش داد. در این جا چند نمونه آورده شده است:

  • مدیتیشن نشسته، راه رفتن، ایستادن و حرکت (دراز کشیدن نیز امکان پذیر است اما اغلب منجر به خواب می شود).
  • مکث های کوتاهی را که وارد زندگی روزمره می کنیم.
  • ادغام تمرین مدیتیشن با فعالیت های دیگر، مانند یوگا یا ورزش.

فواید تمرین ذهن آگاهی

فواید تمرین ذهن آگاهی

وقتی مدیتیشن می‌ کنیم، مزایایی برای تمرکز کردن و حواس جمعی وجود دارد که هدف ما در این مقاله توضیحات کامل در این مورد است.

  • وقتی حواس ‌مان باشد، استرس را کاهش می ‌دهیم، عملکرد های مثبت مان را افزایش می‌ دهیم، از طریق مشاهده ذهن خود، بینش و آگاهی به دست می ‌آوریم.
  • مدیتیشن ذهن آگاهی زمانی را در زندگی به ما کمک می کند که می توانیم قضاوت را به حالت تعلیق در آوریم و کنجکاوی طبیعی خود را در مورد عملکرد ذهن آزاد کنیم و با گرمی و مهربانی به تجربه خود نزدیک شویم.

حقیقت هایی در مورد ذهن آگاهی

آیا-رابطه-در-دوران-پریودی-ضرر-دارد؟ بیشتر بخوانید: آیا رابطه در دوران پریودی ضرر دارد؟

حقیقت هایی در مورد ذهن آگاهی

  1. ذهن آگاهی مبهم یا عجیب و غریب نیست. برای ما آشناست، زیرا این همان کاری است که قبلا انجام می دادیم. شکل های زیادی به خود می گیرد و نام های زیادی دارد.
  2. ذهن آگاهی چیز خاصی نیست که ما انجام می دهیم. ما از قبل ظرفیت حضور داریم و نیازی به تغییر شخصیت خود نداریم. اما ما می ‌توانیم این ویژگی‌ های ذاتی را با تمرین‌ های ساده ‌ای که به ‌طور علمی نشان داده می ‌شود برای خودمان، عزیزان، دوستان و همسایگان مان، افرادی که با آن ها کار می‌ کنیم و مؤسسات و سازمان ‌هایی که در آن ها مشارکت می ‌کنیم، پرورش دهیم.
  3. شما نیازی به تغییر ندارید راه‌ حل‌ هایی که از ما می‌ خواهند شخصیت خود را تغییر دهیم یا به چیزی تبدیل شویم که نیستیم، بار ها و بار ها ما را ناکام گذاشته ‌اند. ذهن آگاهی بهترین شخصیت ما را به عنوان انسان تشخیص می دهد و پرورش می دهد.
  4. ذهن آگاهی پتانسیل تبدیل شدن به یک پدیده اجتماعی دگرگون کننده را دارد. دلیل آن است:
  • هر کسی می تواند آن را انجام دهد. تمرین ذهن آگاهی ویژگی های جهانی انسانی را پرورش می دهد و نیازی به تغییر باور های خود از کسی ندارد. همه می توانند سود ببرند و یادگیری آن آسان است.
  • این یک روش زندگی است. ذهن آگاهی چیزی بیش از یک تمرین است. این باعث آگاهی و توجه به هر کاری که انجام می ‌دهیم می ‌شود و استرس بی‌ ضرور را کاهش می ‌دهد و زندگی ما را نیز بهتر می کند.
  • مبتنی بر شواهد است. هم علم و هم تجربه فواید مثبت آن را برای سلامتی، شادی، کار و روابط ما نشان می دهد.
  • جرقه نوآوری می دهد. همان طور که با پیچیدگی و عدم قطعیت روزافزون جهان خود سروکار داریم، ذهن آگاهی می تواند ما را به پاسخ های موثر، انعطاف پذیر و کم هزینه به مشکلات به ظاهر ناسازگار سوق دهد.

وقتی به تمرکز حواس و مراقبه فکر می کنیم، می توانیم در مورد افکارمان فکر کنیم: قرار است کاری در مورد آنچه در سرمان می گذرد انجام دهیم. انگار این بدن ‌هایی که ما داریم، کیسه ‌های ناخوشایندی هستند که مغزمان آن‌ ها را می‌ چرخاند.

مدیتیشن در بدن شروع و به پایان می رسد. این شامل وقت گذاشتن برای توجه به جایی است که در آن هستیم و چه اتفاقی در حال وقوع است و این با آگاهی از بدن خود شروع می شود. همین عمل می ‌تواند آرامش‌ بخش باشد، زیرا بدن ما ریتم‌ های درونی دارد که اگر فرصتی به او بدهیم به آرامش کمک می ‌کند.

نحوه تمرین مدیتیشن ذهن آگاهی

نحوه تمرین مدیتیشن ذهن آگاهی

در این جا یک تمرین پوسچر وجود دارد که می تواند به عنوان مرحله شروع یک دوره تمرین مدیتیشن یا صرفا به عنوان کاری برای یک دقیقه انجام شود، شاید برای تثبیت خود و پیدا کردن یک لحظه آرامش قبل از بازگشت به مسابقه استفاده شود. اگر آسیب دیدید یا مشکلات جسمی دیگری دارید، می توانید آن را متناسب با شرایط خود تغییر دهید.

  1. بنشینید روی هر چیزی مانند یک صندلی، یک بالشتک مدیتیشن، یک نیمکت پارک، مکانی را پیدا کنید که به شما یک صندلی ثابت و محکم می ‌دهد.
  2. توجه داشته باشید که پا های شما در چه حالتی است. اگر روی بالشتک روی زمین قرار دارید، پا های خود را به راحتی در مقابل خود روی هم قرار دهید. (اگر قبلا نوعی حالت نشسته یوگا انجام می دادید، ادامه دهید.) اگر روی صندلی هستید، خوب است که کف پا های شما با زمین تماس داشته باشد.
  3. بالا تنه خود را صاف کنید اما سفت نکنید. ستون فقرات دارای انحنای طبیعی است. بگذارید همان گونه باشد. سر و شانه های شما می توانند به راحتی در بالای مهره های شما قرار گیرند.
  4. بازو های خود را موازی با بالا تنه خود قرار دهید. سپس اجازه دهید دست های تان روی ران پاهای تان بیفتد. در حالی که بالای بازوهای تان در کناره های تان است، دستان تان در نقطه درست قرار می گیرند. جلو تر رفتن بیش از حد شما را قوز می کند. عقب افتادن بیش از حد شما را سفت می کند. شما در حال کوک کردن رشته های بدن خود هستید نه خیلی سفت و نه خیلی شل.
  5. چانه خود را کمی بیاندازید و اجازه دهید نگاه تان به آرامی به سمت پایین بیفتد. ممکن است اجازه دهید پلک های تان پایین بیاید. اگر احساس نیاز کردید، ممکن است آن ها را به طور کامل پایین بیاورید، اما لازم نیست هنگام مدیتیشن چشمان خود را ببندید. شما به سادگی می توانید اجازه دهید آنچه در مقابل چشمان شما ظاهر می شود بدون تمرکز روی آن وجود داشته باشد.
  6. با توجه به نفس یا احساسات بدن تان است، از پای راست شروع کرده‌ و دست‌ ها و بازو ها و هر قسمت دیگر بدن.
  7. دوباره شروع کنید هنگامی که وضعیت شما ثابت شد، نفس خود را دنبال کنید همان طور که بیرون می رود و در هنگام بیرون آمدن مکث کنید. به ناچار توجه شما نفس کشیدن را رها می کند و به جا های دیگر سرگردان می شود. وقتی متوجه این موضوع شدید در چند ثانیه، یک دقیقه، پنج دقیقه وجه خود را به نفس بازگردانید.
  8. این تمرین مدیتیشن ذهن آگاهی است. اغلب گفته می شود که بسیار ساده است، اما لزوما آسان نیست. کار این است که فقط به انجام آن ادامه دهید. نتایج حاصل خواهد شد.

سخن آخر

با توجه به این که ذهن آگاهی تاثیر بسیاری در زندگی افراد در راه موفق شدن دارد پس شاید شما هم از آن دسته افرادی هستید که دوست دارید از طریق افزایش ذهن آگاهی خود به سمت موفقیت حرکت کنید.

در این مقاله مدیتیشن ذهن آگاهی را آموزش دادیم، با تمرین این مدیتیشن هر روز شاهد تغییرات مثبت خود خواهید بود.

درباره “مایندفولنس یا ذهن آگاهی ” بیشتر بخوانید:

2 یک نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *