تاریخ امروز :7 اردیبهشت 1403
موثر ترین مراحل ترک سیگار

موثر ترین مراحل ترک سیگار

چرا سیگار کشیدن اعتیاد آور است؟

نیکوتین، ماده فعال در تنباکو را عامل اعتیاد خود به سیگار بدانید. مغز شما به سرعت با آن سازگار می شود و بیشتر و بیشتر مایل می شود تا احساسی را که بعد از کشیدن یک نخ سیگار داشتید، داشته باشد.

با گذشت زمان، مغز شما یاد می گیرد که پیش بینی کند چه زمانی سیگار بکشید. احساس ناراحتی و خستگی می کنید، بنابراین فکر می کنید «من به یک سیگار نیاز دارم» و چرخه دوباره شروع می شود.

شرایط خاص باعث می شود که شما بخواهید سیگار بکشید. محرک های هر شخص متفاوت است. محرک شما ممکن است شامل بوی دود سیگار، دیدن یک کارتن سیگار در فروشگاه، خوردن برخی غذا ها یا نوشیدن قهوه صبحگاهی باشد.

گاهی اوقات همان گونه که شما احساس می کنید (غمگین یا خوشحال بودن) یک محرک است. یکی از بزرگ‌ ترین کلید های ترک سیگار، شناسایی محرک‌ هایی است که باعث می‌ شود شما هوس سیگار کشیدن کنید و سعی کنید از آن ها دوری کنید.

برای ترک سیگار چه کاری باید انجام دهیم؟

برای ترک سیگار چه کاری باید انجام دهیم؟

روز های اول سیگار نکشیدن سخت ترین روز های شما خواهد بود. تاریخی را برای ترک سیگار انتخاب کنید و سپس به آن پایبند باشید. دلایل خود را برای ترک سیگار قبل از روز ترک یادداشت کنید و هر روز قبل و بعد از ترک این لیست را بخوانید.

یک طرح ترک ارائه دهید. این به شما کمک می کند متمرکز و با انگیزه بمانید. در ای نجا چند ایده برای شروع وجود دارد:

5 گام برای ترک سیگار

5 گام برای ترک سیگار

شما تصمیم گرفته اید که سیگار، استعمال دخانیات یا هر شکلی از تنباکو را ترک کنید. عالی است! این یکی از بهترین کار هایی است که می توانید برای بهبود سلامت خود انجام دهید و سال هایی را به زندگی خود اضافه کنید.

نمی توان گفت ترک سیگار آسان است اما شما می توانید آن را انجام دهید. اگر برای هوس ها، امیال و احساسات ناشی از ترک آماده شوید، به احتمال زیاد سیگار را برای همیشه ترک خواهید کرد. به یاد داشته باشید، نیکوتین یک ماده شیمیایی بسیار اعتیاد آور است و بدن شما باید دوباره به بدون آن بودن عادت کند.

با این پنج مرحله آماده شوید تا برای همیشه سیگار را ترک کنید فقط به یاد داشته باشید که این کار قدم به قدم انجام می گیرد و باید صبور باشید:

تاثیرات قهوه بر مغز چیست؟ بیشتر بخوانید: تاثیرات قهوه بر مغز چیست؟

  1. «روز ترک» خود را تنظیم کنید و تعهد ممنوعیت سیگار یا استعمال دخانیات را بگیرید.

تاریخی را در هفت روز آینده انتخاب کنید که استفاده از محصولات تنباکو را متوقف کنید اکنون «روز ترک» شماست. در مقابل افرادی که از شما در مسیر ترک سیگار حمایت می کنند، تعهد بدهید. از زمان تا روز ترک برای آماده شدن استفاده کنید و به تدریج تعداد سیگار هایی را که می کشید یا مقداری که ویپ می کنید یا سایر محصولات دخانی استفاده می کنید کاهش دهید.

این عهد را به خود بدهید: «من قول می ‌دهم که بعد از روز ترک سیگار نکشم یا از هیچ محصول تنباکوی استفاده نکنم. می دانم که این یک خطر جدی برای سلامتی من (و خانواده ام) است. من همچنین سعی خواهم کرد از دود سیگار دوری کنم و دیگران را تشویق و حمایت کنم تا سیگار و محصولات تنباکو را ترک کنند.»

 

  1. روش خود را برای ترک سیگار انتخاب کنید.

سه راه برای ترک سیگار وجود دارد. شما می توانید یکی را انتخاب کنید یا از آنها در ترکیب استفاده کنید هر چیزی که فکر می کنید بهترین کار را برای شما دارد.

  • در روز ترک، سیگار کشیدن یا استعمال دخانیات را به یکباره متوقف کنید. این روش برای برخی افراد بهترین کار را دارد زیرا روند ترک را طولانی نمی کند.
  • تعداد سیگار هایی را که در روز می ‌کشید یا چند بار استعمال می ‌کنید تا زمانی که کاملا آن را ترک کنید، کاهش دهید. به عنوان مثال، اگر روزانه 20 نخ سیگار می کشید، به مدت دو تا سه روز به 10 نخ در روز کاهش دهید. سپس به مدت دو تا سه روز آن را به پنج نخ سیگار کاهش دهید. یک تقویم را پیگیری کنید. تا روز ترک، سیگار را به طور کامل ترک کنید.
  • فقط بخشی از هر سیگار را بکشید و مقدار آن را کاهش دهید تا زمانی که به طور کامل سیگار نکشید. بشمارید که به طور معمول از هر سیگار چند پک می‌ کشید، سپس هر دو تا سه روز یک بار تعداد پک‌ ها را کاهش دهید. در یک تقویم یک روز را نشانه گذاری کنید و تا آن روز تلاش کنید که سیگار را به طور کامل ترک کنید.

 

  1. با یک مشاور صحبت کنید و تصمیم بگیرید که آیا برای ترک موفقیت آمیز به دارو یا کمک دیگری نیاز دارید یا خیر.
  2. برای روز ترک و بعد از آن برنامه ریزی کاملی داشته باشید.

میان وعده های سالم در دسترس داشته باشید، مانند:

  • میوه ها و سبزیجات
  • آجیل و دانه ها
  • پاپ کورن
  • نعنا و آدامس بدون قند

راه ‌های لذت ‌بخشی را برای پر کردن زمانی که ممکن است وسوسه سیگار کشیدن داشته باشید، پیدا کنید:

  • به سینما رفتن.
  • ورزش کنید یا به باشگاه بروید.
  • به دوستان غیر سیگاری سر بزنید.
  • قدم زدن.
  • از یک فنجان قهوه یا چای لذت ببرید.
  • سرگرمی جدیدی را امتحان کنید که دستان شما را مشغول می کند، مانند نقاشی
  • نواختن ساز
  • نجاری یا بافندگی.
  • با کار کردن در حیاط یا باغ خود را مشغول کنید.

از شر هر سیگار، بخار، کبریت، فندک، زیرسیگاری و هر محصول دخانی دیگری در خانه، محل کار و ماشین خود خلاص شوید.

  1. در نهایت، سیگار را برای همیشه در روزی که در تقویم خود نشانه گذاری کرده اید، ترک کنید!

اگر دوباره سیگار کشیدن را شروع کنم چه؟

اگر دوباره سیگار کشیدن را شروع کنم چه؟

بسیاری از افرادی که عادت خود را برای همیشه کنار می گذارند، ممکن است این شرایط را نیز پشت سر بگذارند. همچنین در اعتیاد های قوی مانند سیگار کشیدن بسیار طبیعی است. اگر این اتفاق افتاد، سعی کنید تا جایی که ممکن است کم تر سیگار بکشید تا زمانی که برای ترک دوباره آماده شوید. توقف دائم فرآیندی است که ممکن است مدتی طول بکشد. اما ارزشش را دارد.

به این مقاله امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *